2013-10-17 19:32:07
Φωτογραφία για Αχαΐα - Ηλεία: 2500 μαθητές δεν πάνε σχολείο
Ιστορίες τρέλας, στην Ελλάδα του 2013, με 2.500 μαθητές στην Αχαΐα να μην μπορούν ακόμη να πάνε σχολείο, γιατί ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων κι ακόμη δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των παιδιών.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα "Γνώμη", το πρόβλημα είναι εντονότερο στις ορεινές περιοχές του Νομού, εκεί που εκατοντάδες παιδιά έχουν καταδικαστεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από την ίδια την Πολιτεία που δεν φρόντισε εγκαίρως να μεριμνήσει για τη δρομολόγηση των λεωφορείων και των ταξί, ώστε οι μαθητές να έχουν πρόσβαση στα σχολεία τους.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν σχολεία στην Αχαΐα που δεν έχουν λειτουργήσει, αφού δεν υπάρχει ούτε ένας μαθητής. Στη Δάφνη Καλαβρύτων, στην Ερυμάνθεια, στο Σταυροδρόμι και σε άλλες περιοχές, οι μαθητές δεν έχουν πάει ακόμη σχολείο!

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, ότι τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα θα δινόταν λύση προσωρινή, έστω με τη δρομολόγηση των ταξί, μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμία κίνηση, με αποτέλεσμα οι γονείς να έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, αφού βλέπουν τα παιδιά να «μαραζώνουν» στο σπίτι, χάνοντας δεκάδες εκπαιδευτικές ώρες.


«Δεν πάνε οι μαθητές στο σχολείο. Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ένα μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και πάνω από 2.500 μαθητές σε όλη τη Δυτική Ελλάδα δεν έχουν πάει ακόμη στο σχολείο. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις ορεινές περιοχές, εκεί όπου σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν», ανέφερε χθες ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Γιώργος Παναγιωτόπουλος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ