2013-10-18 09:23:06
Φωτογραφία για Εγκλωβισμένοι σε Ρωσική φυλακή
Αγαπητοί φίλοι,

Η Ana Paula και άλλοι 29 του πληρώματος της Greenpeace είναι εγκλωβισμένοι σε μια Ρωσική φυλακή επειδή προσπάθησαν να σώσουν την Αρκτική από περιβαλλοντική καταστροφή. Όμως το κίνημά μας μπορεί να τους απελευθερώσει βοηθώντας την Greenpeace να δημιουργήσει μια παγκόσμια κατακραυγή με στόχο τους εταίρους της Ρωσίας. Ας φτάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές για να ελευθερώσουμε τους 30 της Αρκτικής. Κάνε κλικ εδώ για να υπογράψεις:

Η 31χρονη Ana Paula απ΄τη Βραζιλία ήθελε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά ενάντια στα σχέδια της Ρωσίας για την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική. Αυτή τη στιγμή, κρατείται κλεισμένη σε μια Ρωσική φυλακή, μαζί με τους υπόλοιπους 29 του πληρώματος του παγοθραυστικούArctic Sunrise της Greenpeace, χωρίς καμία προοπτική να αφεθούν ελεύθεροι. Εμείς όμως μπορούμε να πετάξουμε μια σανίδα σωτηρίας στην Ana και το υπόλοιπο πλήρωμα. 

Οι ακτιβιστές της Greenpeace, κάποιοι απ’τους οποίους κρατούνται σε απομόνωση, αντιμετωπίζουν αβάσιμες κατηγορίες πειρατείας και το ενδεχόμενο φυλάκισης 15 ετών. Το έγκλημά τους; Προσπάθησαν να κρεμάσουν ένα πανό σε μια Ρωσική πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου για να διαμαρτυρηθούν για τις επικίνδυνες, υποθαλάσσιες γεωτρήσεις σε ένα απ’τα πιο όμορφα και εύθραυστα οικοσυστήματα του πλανήτη μας
. Πολλές δυτικές κυβερνήσεις έχουν ήδη μιλήσει ανοιχτά υπέρ των ακτιβιστών, αλλά δεν είναι αρκετό. Η Ana Paula και η Greenpeace ζητούν τώρα απ’το κίνημά μας να δημιουργήσουμε μια πραγματικά παγκόσμια κατακραυγή.

Μαζί μπορούμε να ζητήσουμε απ’τους σημαντικότερους πολιτικούς συμμάχους και εμπορικούς εταίρους της Ρωσίας (Ε.Ε., Βραζιλία, Ινδία και Νότια Αφρική) να απαιτήσουν την απελευθέρωση των 30 της Αρκτικής. Ας φτάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές για να απελευθερώσουμε την Ana και τους φίλους της. Όταν πιάσουμε το στόχο μας, το Avaaz θα προβάλει τα πρόσωπά τους πάνω σε διάσημα κτίρια του κόσμου για να κρατήσουμε το θέμα στην επικαιρότητα: 

http://www.avaaz.org/en/free_the_arctic_30_greek/?bOXFRcb&v=30390 

«Η αδελφή μου είναι μια τυπική Βραζιλιάνα: ομιλητική, φιλική και γεμάτη ζωή. Είναι μια καταπληκτική κοπέλα που από μικρή είχε πάθος για τη φύση και ποτέ δεν δίστασε να την υπερασπιστεί, ακόμα κι ας ήταν εις βάρος της»: είπε η Telma για την αδερφή της. 

Τώρα, η Ana Paula και το υπόλοιπο πλήρωμα κινδυνεύουν να χάσουν 15 χρόνια απ’τις ζωές τους απλά και μόνο επειδή προσπάθησαν να κρεμάσουν ένα πανό σε μια πλατφόρμα εξόρυξης πετρελαίου του κολοσσού Gazprom. Αυτή είναι μια αδικαιολόγητα επιθετική αντίδραση των Ρωσικών αρχών κατά των υπερασπιστών του περιβάλλοντος. 

Η γεώτρηση της Gazprom είναι η πρώτη αυτού του είδους στην Αρκτική και βάζει σε κίνδυνο το τελευταίο κομμάτι άγριας φύσης που έχει απομείνει στον πλανήτη μας. Αν γίνει εκεί ζημιά, θα είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστούν οι πετρελαιοκηλίδες. 

Η Greenpeace έχει προσλάβει κορυφαίους δικηγόρους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι 30 συνελήφθησαν σε διεθνή ύδατα, που σημαίνει πως η Ρωσία είναι εκείνη που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Tο ότι ο νόμος είναι με το μέρος των ακτιβιστών δεν σημαίνει κιόλας πως θα αφεθούν ελεύθεροι. Η καταδίκη τους μπορεί να σφραγιστεί σύντομα εκτός και αν η διεθνής κοινότητα τρίξει τα δόντια της στη Ρωσία. 

Το Avaaz έχει ιδιαίτερα ισχυρή φωνή και τεράστιο αριθμό μελών σε πολλές απ’αυτές της χώρες. Στη Βραζιλία μόνο, είμαστε 5 εκατομμύρια! Αν όλοι εμείς, τα μέλη του Avaaz απ΄την Ε.Ε., τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία, συμμετέχουμε τώρα, μπορούμε να φτάσουμε το 1 εκατ. υπογραφές και να ελευθερώσουμε τους 30 τις Αρκτικής: 

http://www.avaaz.org/en/free_the_arctic_30_greek/?bOXFRcb&v=30390 

Οι 30 της Αρκτικής είχαν τα κότσια να αντιμετωπίσουν τη βιομηχανία πετρελαίου σε μία απ’τις τελευταίες παρθένες γωνιές του πλανήτη. Γι’αυτή τους τη γενναιότητα φιμώθηκαν και εκφοβίστηκαν απ’την πετρελαϊκή βιομηχανία. Το κίνημά μας έχει σταθεί στο πλευρό ακτιβιστών απ’όλο τον κόσμο. Τώρα είναι η στιγμή να ελευθερώσουμε τους 30. 

Με ελπίδα και τόλμη, 

Jamie, Alex, Emma, Marie, Lisa, Iain, Ricken και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πειρατεία κατηγορούνται και οι 30 ακτιβιστές της Greenpeace στη Ρωσία (In.gr) 

http://news.in.gr/world/article/?aid=1231267783

10 λόγοι για να σταματήσουμε την εξόρυξη στην πλατφόρμα Prirazlomnaya της Gazprom (Greenpeace.gr) 

http://www.greenpeace.org/greece/el/news/2013/oktovrios/10-logoi/

Ρωσία: Υπό κράτηση το πλήρωμα παγοθραυστικού της Greenpeace (Καθημερινή) 

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_25/09/2013_520131

Η Ολλανδία μηνύει τη Ρωσία προς υπεράσπιση του ‘πειρατικού’ πληρώματος της Greenpeace - Dutch sue Russia to recover 'pirate' Greenpeace crew (France24) 

http://www.france24.com/en/20131004-netherlands-russia-greenpeace-oil-arctic-piracy-justice

Τι φανερώνει η αντιμετώπιση των ακτιβιστών της Greenpeace απ΄την Ρωσία για τα σχέδια της χώρας στην Αρκτική - What Russia’s Treatment of Greenpeace Activists Reveals About its Arctic Policy (The Atlantic) 

http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/10/what-russia-s-treatment-of-greenpeace-activists-reveals-about-its-arctic-policy/280352/

Νομική ανάλυση από τον καθηγητή διεθνούς δικαίου Prof. Dr. Stefan Kirchner - Legal analysis by Internatonal law professor Prof. Dr. Stefan Kirchner

http://fr.scribd.com/doc/173374193/Comment-on-the-institution-of-arbitration-proceedings-between-the-Kingdom-of-the-Netherlands-and-the-Russian-Federation-concerning-the-case-of-the-shi

Black Ice: Russia's ongoing oil spill crisis (Έκθεση της Greenpeace)

http://www.greenpeace.org/international/en/campaigns/climate-change/arctic-impacts/The-dangers-of-Arctic-oil/Black-ice--Russian-oil-spill-disaster/
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ