2013-10-18 10:51:09
Φωτογραφία για Η συνταγή της Ημέρας
Σουφλέ μανιταριών

Υλικά συνταγής:

6 αυγά

4 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο

60γρ. φρέσκο βούτυρο

150γρ. μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε φέτες

15γρ. πορτσίνι μανιτάρια αποξηραμένα

280-300ml γάλα χλιαρό

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

75γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία συνταγής

Μουλιάζουμε σε 3 κουταλιές από το γάλα τα πορτσίνι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά. Μετά από 20 λεπτά τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.

Σε τηγάνι βάζουμε το ⅓ απο το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Αμέσως προσθέτουμε τα μανιτάρια (πορτσίνι και πορτομπέλο) τον άνηθο και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που για 7-8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.


Σε άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι χωρίς να κάνει σβόλους. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα (250ml) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρέμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει.

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τους κρόκους με 1 κ.σ. νερό και σιγά-σιγά προσθέτουμε την κρέμα από το τηγάνι ανακατεύοντας διαρκώς.

Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τριμμένο τυρί, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε στην μαρέγκα το μείγμα με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα πάνω.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα σκεύος σουφλέ και αν θέλουμε βάζουμε λαδόκολα περιμετρικά ώστε αν φουσκώσει πολύ το σουφλέ να μην χυθεί μέσα στον φούρνο. Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο σκεύος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Το σερβίρουμε αμέσως γιατί όπως όλα τα σουφλέ «ξεφουσκώνει». Θα είναι από τα πιο νόστιμα σουφλέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
cooklos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ