2013-10-18 12:30:07
Φωτογραφία για Η ψυχολογική αστάθεια των ηγετών ως εξήγηση για το απάνθρωπο κυβερνητικό τους έργο
Δεν γίνεται ποτέ σοβαρή ιστορική έρευνα με το πρόσχημα της αποστασιοποίησης από τα γεγονότα και της μελέτης τους μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Τα περισσότερα ιστορικά πρόσωπα με εξαίρεση αυτούς που κατά λάθος μπήκαν στο επίκεντρο των γεγονότων δεν περιγράφουν στα απομνημονεύματά τους, τους πραγματικούς λόγους των αποφάσεων τους. 

Επίσης δεν αναφέρονται στον βαθύτερο ψυχισμό τους, ούτε στην επίδραση των συνεργατών τους.

Κλασσικό παράδειγμα ο Χίτλερ. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη. Και οι δυο ήταν εθνικιστές σφαγείς εκατομμυρίων αθώων. Η πορεία τους και οι αντίπαλοι τους ήταν περίπου οι ίδιοι. 

Παρά τις ομοιότητες ο ένας είναι αποδεκτός και αναγνωρισμένος στη χώρα του και διεθνώς και του απονεμήθηκε ιστορικά και ο τίτλος του μεγάλου ενώ ο άλλος έγινε το μίασμα για την χώρα του και διεθνώς. Η υστεροφημία του Ναπολέοντα βασίστηκε κυρίως στο ότι εκσυγχρόνισε την μεσαία αστική τάξη, ενώ ο Χίτλερ την βρήκε οικονομικά χρεοκοπημένη και την προλεταριοποίησε. Απέδειξε ιστορικά ότι ο φασισμός και ο κομμουνισμός είναι δίδυμα αδελφάκια και ότι μπορούν οι αρχηγοί να διαμορφώνουν την κοινωνία και όχι απαραίτητα οι κοινωνίες να διαμορφώνουν τους αρχηγούς. 


Είναι πολύ φοβερό για την μεγαλοαστική τάξη να διαπιστώνει έμπρακτα ότι μπορεί κάποιος με ταπεινή εργατική καταγωγή να φτάσει να μακελεύει και να κυβερνά μεγαλοαστούς και μάλιστα με την αμέριστη και ηλίθια βοήθεια τους. Το έργο θα παιχτεί προσεχώς σε πολλές χώρες γιατί οι μεγαλοαστοί και τα πληρωμένα ΜΜΕ ξεχνούν ότι υπάρχουν και ιδεαλιστές αλλά και παρανοϊκοί ηγέτες.

Νομίζουν ότι οι ηγέτες είναι ένα είδος υπαλλήλου τους που μπορεί να ελεγχθεί με τα λεφτά τους και ξεχνούν ότι μπορεί να έχει ανεξάρτητη ιδεολογία, θρησκεία και ελαττώματα χαρακτήρα ή πνευματικές ασθένειες.

Αγνοούν επίσης ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να επηρεασθούν δυσμενώς και απρόβλεπτα από το αφανές περιβάλλον και τους συνεργάτες τους. 

Δυστυχώς στις δημοκρατίες οι ηγέτες δεν υφίστανται ψυχιατρική εξέταση πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, ούτε ψυχιατρική υποστήριξη παρά τα συχνά φανερά συμπτώματα τους. 

Όταν ο πρόεδρος Μπους δήλωνε σοβαρά ότι του μιλούσε ο θεός κανένας ψυχίατρος ή συνεργάτης του δεν τον έστελνε για ψυχιατρική εξέταση. Επίσης όταν ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωνε ότι στο παρελθόν έκανε χρήση μαριχουάνας κανένας δεν σκέφθηκε ότι στο μέλλον ένας τέτοιος πρόεδρος μπορεί να πατήσει το κουμπί για την έναρξη του Γ’ παγκοσμίου πολέμου υπό την επήρεια ναρκωτικών ή παραισθησιογόνων.

Τα ίδια ισχύουν και για τον κοντοπίθαρο και απατημένο από την Σεσίλια Σαρκοζί. Σκέφθηκε ποτέ κανένας δημοσιογράφος τι κόμπλεξ μπορεί να κατοικούν στην ψυχή αυτού του ηγέτη όταν τον βλέπουν να φοράει τα γελοία παπούτσια με τις υπερμεγέθεις σόλες? Ενημέρωσαν εγκαίρως τα ΜΜΕ για τις σεξουαλικές αταξίες του strauss kahn? 

Τόσοι ηγέτες και μεγαλοπαράγοντες έχουν εμφανείς αποκλίσεις από την φυσιολογική ψυχολογική συμπεριφορά και κουσούρια χαρακτήρα ή κακές συνήθειες, αλλά οι ψηφοφόροι δεν ενημερώνονται εγκαίρως για να πάρουν τα μέτρα τους. 

Στο μέλλον οι έλληνες ιστορικοί ίσως διαπιστώσουν ότι όσα γίνονται αυτή την στιγμή στην χώρα μας θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μια απλή ψυχιατρική εξέταση των υποψηφίων πριν τις εκλογές.

Και αυτό ίσως να το έχουν υποψιασθεί ήδη οι έλληνες ψηφοφόροι καθώς πολλά από τα κυβερνητικά μέτρα και προγράμματα μπορούν να εξηγηθούν εύκολα μόνο ως έργο επικινδύνων ψυχοπαθών. Υπάρχουν ήδη τα συμπτώματα σε όλες τις ηγεσίες και έχουν καταγράφει τόσο σε επίσημες δηλώσεις, όσο και μπροστά σε κάμερες... 

Το μόνο που απομένει προσεχώς είναι η εφαρμογή του ζουρλομανδύα σε μερικούς υπεύθυνους, εκτός και αν οι ίδιοι το παραδεχθούν δικονομικά ως ελαφρυντικό στις επικείμενες δίκες τους. 

Πάντως λόγω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τα στοιχεία αυτά θα είναι διαθέσιμα και στα δικαστήρια και στους ιστορικούς... (ότι μπαίνει στο internet καταγράφεται ποικιλοτρόπως για τουλάχιστον 5 χρόνια και καμιά φορά διαρρέει και στο wikileaks...) 

Και αυτό ίσως οδηγήσει στην συγγραφή εγκυρότερης ιστορίας διεθνώς, όπου όλα θα εξηγούνται από τον συνωστισμό στους προθαλάμους των ψυχιάτρων της νέας Σμύρνης, του Λονδίνου, της Νέας Υόρκης, των Βρυξελλών, αλλά κυρίως της Φραγκφούρτης.Son Ofeon
ramnousia
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ