2013-10-18 23:46:06
Φωτογραφία για Συνεχίζεται η διελκυστίνδα για τα υποβρύχια
Φάκελο με στοιχεία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά έδωσε στη δημοσιότητα η Χαριλάου Τρικούπη συντηρώντας την εσωστρέφεια στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Στον φάκελο του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται και η επιστολή που έστειλε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον σημερινό υπουργό την Τετάρτη, πριν ο κ. Αβραμόπουλος απαντήσει στον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στην οποία και υπερασπιζόταν το έργο του στο υπουργείο Άμυνας. Στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν χρησιμοποίησε κανένα από τα επιχειρήματα αυτά.

Την ίδια ώρα η βουλευτής της Ν.Δ., Ντ. Μπακογιάννη, σε ερώτηση της προς τον υπουργό Ανάπτυξης, αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του αναπτυξιακού νόμου λέγοντας επί λέξει ότι «ούτε fast είναι, ούτε track».

Στην κ. Μπακονιάννη απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σημειώνοντας ότι τα προβλήματα δεν οφείλονται στον αναπτυξιακό νόμο αλλά στα προβλήματα ρευστότητας στην αγορά.


Το μόνο σίγουρο, λένε κυβερνητικοί κύκλοι, είναι ότι όσο εντείνεται η πίεση από τους δανειστές μας και οι αντικρουόμενες δηλώσεις για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους τέτοια φαινόμενα θα κάνουν όλο και πιο συχνά την εμφάνισή τους.

Την ίδια ώρα παρουσία του Πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης συνεδρίασε επί δύο ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου το συμβούλιο διοικητικής μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες του naftemporiki.gr η εντολή του Αντ. Σαμαρά είναι ο φάκελος προαπαιτούμενα να κλείσει οπωσδήποτε μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στα μέσα Νοεμβρίου, προκειμένου η ελληνική πλευρά να προσέλθει στις συζητήσεις για την κάλυψη του όποιου χρηματοδοτικού κενού για το 2014 με όσο το δυνατόν περισσότερα διαπραγματευτικά όπλα στις αποσκευές της.

Για να συμβεί βέβαια αυτό, θα πρέπει να ολοκληρωθεί το πρώτο κύμα κινητικότητας (εκκρεμούν ακόμη οι διοικητικοί των πανεπιστημίων) αλλά και να τεθούν οι στόχοι για το επόμενο κύμα που αφορά επιπλέον 12.500 διαθεσιμότητες και 4.000 απολύσεις. Ωστόσο οι εκπρόσωποι της τριμερούς φέρονται να αρνούνται τις συμβιβαστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά για το θέμα προκαλώντας εκνευρισμό στα συναρμόδια υπουργεία.

Στο θέμα των ΕΑΣ το Μαξίμου διαμηνύει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιμείνει στο σχέδιο της διάσπασης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων σε πολιτικό και στρατιωτικό κομμάτι με τη διατήρηση του δεύτερου.

Η αναβληθείσα τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας για τα θέματα αυτά είναι πιθανόν να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου και οι δύο πλευρές να είναι έτοιμες.

naftemporiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ