2013-10-23 23:50:04
Φωτογραφία για Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό μετά το 1-1 με τη Μπενφίκα
«Χρυσός» βαθμός για Ολυμπιακό στη Λισαβόνα

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το στόχο του, πήρε το θετικό αποτέλεσμα που επιζητούσε στη Λισαβόνα αποσπώντας ισοπαλία (1-1) από την Μπενφίκα και κρατά την τύχη στα χέρια του όσον αφορά στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον 3ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν είχαν σωστή τακτική και στάθηκαν καλά στον «βαρύ» λόγω της έντονης βροχόπτωσης αγωνιστικό χώρο του «Ντα Λουζ», αλλά δεν κατόρθωσαν να πανηγυρίσουν το τρίποντο μετά το γκολ του Ντομίνγκεζ στο 29΄, καθώς «πλήρωσαν» την εκνευριστική, πλέον, αδυναμία τους στις στημένες μπάλες, δεχόμενοι την ισοφάριση στο 84΄ από τον Καρντόσο. Ακόμη κι έτσι, όμως, ο Ολυμπιακός κρατά στα χέρια του τη δεύτερη θέση, καθώς την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί τους «συνυποψήφιους» για το ίδιο πόστο Πορτογάλους, με τους οποίους ισοβαθμεί αλλά προς το παρόν πλεονεκτεί έναντί τους.


Η Μπενφίκα προσπάθησε στην αρχή του αγώνα να χτυπήσει από τον αέρα, καθώς το πάθημα του αντιπάλου της στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, όταν δέχθηκε τα τρία από τα τέσσερα γκολ της Παρί με κεφαλιές από κόρνερ, είναι ακόμη νωπό. Ως εκ τούτου, στα τρία συνεχή κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές, με τις κεφαλιές των Λίμα (4΄) και Λουϊζάο (5΄) να περνούν άουτ.

Η απάντηση των «ερυθρόλευκων ήταν μια ακόμη καλύτερη ευκαιρία στο 6ο λεπτό, με τον Φουστέρ να βγάζει στην πλάτη της άμυνας τον Μήτρογλου και τον Λουϊζάο να τον προλαβαίνει την τελευταία στιγμή. Τρία λεπτά αργότερα και σε σέντρα του Φουστέρ ο «Γερμανός» πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στο 24΄ ο Αρτούρ επενέβη στη γωνία του σε νέα προσπάθεια του Μήτρογλου (σουτ) και στο 29΄ το μουσκεμένο (λόγω της βροχόπτωσης) «Ντα Λουζ» πάγωσε: σε υποδειγματικά εκτελεσμένη αντεπίθεση του Ολυμπιακού ο Φουστέρ έδωσε στον Μήτρογλου, αυτός με το «τακουνάκι» βρήκε τον Τσόρι, ο Αργεντινός απέφυγε με προσποίηση τον συμπατριώτη του Γκαράι και με πλασέ έκανε το 0-1.

Το δεύτερο ημίχρονο παίχθηκε σε έναν «τραγικό» αγωνιστικό χώρο, με την μπάλα να «κολλάει» διαρκώς, τους ποδοσφαιριστές να μην μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου να έχουν αρκετά νεύρα.

Η «λίμνη» στην οποία είχε μεταβληθεί ο αγωνιστικός χώρος στέρησε μάλιστα ένα γκολ στον Ολυμπιακό, όταν στο 58ο λεπτό ο Φουστέρ πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο νερό πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος! Νωρίτερα (55΄) ο Πέρεζ την είχε γλιτώσει με κίτρινη κάρτα για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Χολέμπας.

Τελικά η Μπενφίκα έφτασε στην ισοφάριση χωρίς να είναι καλύτερη από τον πρωταθλητή Ελλάδας, εξαιτίας μιας άτυχης στιγμής του Ρομπέρτο στο 84ο λεπτό: σε κόρνερ του Ροντρίγκο ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε λάθος έξοδο, ο Λουϊζάο πήρε την κεφαλιά και ο Καρντόσο από κοντά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Ακόμη ένα γκολ από «στημένο» για τους παίκτες του Μίτσελ, που δεν λένε να βελτιωθούν στο συγκεκριμένο τομέα
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ