2013-10-26 01:51:07
Φωτογραφία για Κύπρος: Νέες χαλαρώσεις στα περιοριστικά μέτρα των τραπεζών
Δύο νέες χαλαρώσεις στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησης των περιοριστικών μέτρων στις τράπεζες ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου με βάση σχετικά διατάγματα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Sigmalive.com.

(α) Κατάργηση της απαίτησης παρουσίασης δικαιολογητικών εγγράφων, για πληρωμές χωρίς μετρητά ή/και μεταφορές χρημάτων, σε λογαριασμό σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα εντός της Δημοκρατίας, για ποσό μεγαλύτερο των 300.000 ευρώ ανά συναλλαγή, που αφορούν την αγορά αγαθών ή/και υπηρεσιών. Συνεπώς τώρα οι πληρωμές και οι μεταφορές θα γίνονται ανεξαρτήτως ποσού αλλά το πιστωτικό ίδρυμα θα μπορεί να ζητεί δικαιολογητικά έγγραφα αν το κρίνει σκόπιμο.

(β) Αύξηση του ορίου μεταφοράς χρημάτων, εκτός της Δημοκρατίας, από 500.000 ευρώ σε 1.000.000 ευρώ, για κάθε συναλλαγή που εμπίπτει στη συνήθη επαγγελματική δραστηριότητα του πελάτη, με την παρουσίαση δικαιολογητικών εγγράφων στο πιστωτικό ίδρυμα.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Οδικό Χάρτη Σταδιακής Κατάργησης των Περιοριστικών Μέτρων (Roadmap), που έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Οικονομικών στις 8/8/2013, έχει ικανοποιηθεί το πρώτο στάδιο της πρώτης φάσης, που είναι η ολοκλήρωση της στρατηγικής για ανακεφαλαιοποίηση και αναδιάρθρωση του Συνεργατισμού και επομένως γίνονται οι πιο πάνω χαλαρώσεις στο Εικοστό Δεύτερο Διάταγμα που αφορά τα περιοριστικά μέτρα.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ