2013-10-26 10:29:34
Φωτογραφία για HOT DOC: Οι Γερμανοί έκλεβαν και ο Βενιζέλος καθάριζε ...!!!
Για το περιβόητο σκάνδαλο των υποβρυχίων οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν ότι όλες οι ευθύνες αρχίζουν και τελειώνουν στον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

 Θεωρούν ότι αποδόθηκε Δικαιοσύνη και όσοι ευθύνονται για τη ζημία του ελληνικού δημοσίου έχουν πληρώσει. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έχει να κάνει με τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως αποκαλύπτει το HOT DOC, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός που φρόντισε να «καθαρίσει» τους Γερμανούς, με νόμο τον οποίο ο ίδιος ψήφισε και πέρασε στη Βουλή. Οι Γερμανοί γλίτωσαν από την καταβολή ρητρών εκατομμυρίων ευρώ για τα υποβρύχια που έγερναν, όπως επίσης και από υπέρογκα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις.

Σε ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ αποκαλύφθηκε ότι οι Γερμανοί έκλεβαν και φοροδιέφευγαν, εκδίδοντας πλαστά και εικονικά τιμολόγια ή έκοβαν πιστωτικά τιμολόγια σε εταιρίες του δημοσίου που πριν είχαν κόψει χρεωστικά.


Επίσης οι Γερμανοί ουδέποτε υλοποίησαν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα τα οποία είχαν αναλάβει. Πιο απλά η χώρα μας δεν εισέπραξε ποτέ από τους Γερμανούς όσα θα έπρεπε, την ίδια ώρα που μέσα από τις εταιρίες που θα υλοποιούσαν τα αντισταθμιστικά περνούσαν μίζες.

Ο κ. Βενιζέλος όμως αντί να λάβει υπ΄ όψιν τα πορίσματα των ελεγκτών του ΣΔΟE, έπραξε ακριβώς το αντίθετο. Αρχικά απαξίωσε δημόσια τους ελεγκτές το 2010 και απείλησε ότι θα ζητούσε από τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου να λάβει μέτρα εναντίον τους. Στη συνέχεια με νόμο που πέρασε στη Βουλή, έκανε κάτι χειρότερο. Αμνήστευσε τους Γερμανούς και κατέστησε ανενεργή την ισχύ των πορισμάτων τους.

Οι Γερμανοί «καθάρισαν» και τα ναυπηγεία πέρασαν με σκανδαλώδεις συμβάσεις σε νέο ιδιοκτήτη. Σκανδαλώδεις, διότι ο νέος ιδιοκτήτης σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία που φέρει την υπογραφή του κ. Βενιζέλου, πληρώνεται προκαταβολικά και όχι ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών.

Οι κινήσεις Βενιζέλου είχαν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη ΝΔ. Βουλευτές οι οποίοι σήμερα κατέχουν υπουργικές θέσεις είχαν επιτεθεί στον κ. Βενιζέλο κάνοντας λόγο για σκάνδαλο. Σήμερα όμως η ΝΔ, βγάζει «λάδι» τον κ. Βενιζέλο αρνούμενη να προχωρήσει στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα ναυπηγεία.

πηγή

Πηγή: HOT DOC: Οι Γερμανοί έκλεβαν και ο Βενιζέλος καθάριζε - RAMNOUSIA
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ