2013-10-26 10:26:13
Φωτογραφία για Μάριος Παπαγεωργίου: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από άνθρωπο - κλειδί
Δικαστικές εξελίξεις με ανατροπές στην υπόθεση της απαγωγής του νεαρού Μάριου.

Το «Τούνελ» παρουσίασε τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της πολύκροτης αυτής ιστορίας.

Ο άνθρωπος-κλειδί που εμφανιζόταν τον πρώτο καιρό από τους αστυνομικούς σαν βασικός συνεργάτης του φερόμενου ως εγκέφαλου, μίλησε για πρώτη φορά στην Αγγελική Νικολούλη και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές που θα συζητηθούν.

Ο Αναστάσιος Μπασαντής ήταν ο άνθρωπος που ανακοίνωσε στην τραγική μάνα Βαρβάρα Θεοδωράκη την αρπαγή του μονάκριβου παιδιού της. Ήταν αυτός που της ζητούσε τα λύτρα με αντάλλαγμα τη ζωή του 26χρονου γιου της. Μίλησε για τη σχέση του με το φερόμενο ως εγκέφαλο και τη γυναίκα του που παραμένουν προφυλακισμένοι. Για τις συναντήσεις τους και τις εντολές που του έδιναν. Για την πίεση που του ασκούσαν.

Η μαρτυρία του για τη μοιραία νύχτα της απαγωγής είναι συγκλονιστική.

«Δεν ήξερα ότι ήταν ο Μάριος»

Ο Αναστάσιος Μπασαντής, ισχυρίστηκε ότι ο Πέτρος Μιχαλεάκος τον «έμπλεξε» και δεν είχε ιδέα σε ποιους έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Υποστήριξε ότι ενώ γνώριζε τον Μάριο και τη μητέρα του γιατί ήταν πελάτης στο ιατρείο τους, αγνοούσε ότι ο Μιχαλεάκος τον είχε βάλει να τηλεφωνεί στην κ. Βαρβάρα Θεοδωράκη. Μόνο όταν συνελήφθη συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για εκείνη και το γιο της. Για τον Πέτρο Μιχαλεάκο είπε ότι οι πόρτες στην Αστυνομία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του άνοιγαν διάπλατα. Εντύπωση προκάλεσε η μαρτυρία του ότι ο Μιχαλεάκος οπλοφορούσε, διέθετε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ μέσα στο αμάξι του είχε φάρο, σαν κι αυτόν που χρησιμοποιούν τα περιπολικά.

Στο «παιχνίδι» και η σύζυγος του εγκέφαλου

Ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον Πέτρο Μιχαλεάκο, ο Μπασαντής είπε στη δημοσιογράφο ότι ενεργούσε υπό την καθοδήγηση του. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του υπαγόρευε λέξη προς λέξη τι να πει στα τηλεφωνήματα που έκανε στην μητέρα του Μάριου. Τον πίεζε για να την εκβιάζει και να της δίνει οδηγίες που να αφήσει τα λύτρα και σε ποιο σημείο θα βρει το αμάξι του παιδιού της.

Πιέσεις δεχόταν και από τη σύζυγο του Πέτρου Μιχαλεάκου, Βούλα, που ήταν παρούσα στην τελευταία σημαντική συνάντηση τους. Όταν ρωτούσε τον Πέτρο Μιχαλεάκο που είναι το παιδί και γιατί δεν επικοινωνεί με τη μητέρα του, εκείνος του απαντούσε ότι ο 26χρονος είναι ασφαλής σε ένα σπίτι με φίλους.

«Ο Πέτρος ξέρει…»

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου που πιστεύει ότι βρίσκεται ο Μάριος, ο Μπασαντής απάντησε ότι ο μόνος που γνωρίζει είναι ο Πέτρος Μιχαλεάκος. Οι δικηγόροι του, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη είπαν ότι στο δικαστήριο πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και η τραγική μάνα να πάρει τις απαντήσεις για την τύχη του μονάκριβου γιου της.

Για ανθρωποκτονία μόνο ο «εγκέφαλος»

Οι πέντε από τους επτά που εμπλέκονται στην υπόθεση του 26χρονου Μάριου, αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Συμβούλιο διαφοροποιήθηκε από την εισήγηση της Εισαγγελέως που είχε προτείνει την παραπομπή όλων των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία μετά τα μακάβρια ευρήματα, που είχε φέρει στο φως η έρευνα του «Τούνελ».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ο καθένας για διαφορετικά αδικήματα. Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα βρεθεί τελικά μόνο ο Πέτρος Μιχαλεάκος που έστησε την απαγωγή του άτυχου νέου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι οι πέντε από τους επτά δεν είναι ύποπτοι φυγής και με τη συμπλήρωση του δωδεκαμήνου τους άφησε ελεύθερους μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη τους. Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Ο Μάριος Παπαγεωργίου, 26 χρόνων, απήχθη στις 9 Αυγούστου 2012 από την Αθήνα και το αυτοκίνητο του βρέθηκε την επόμενη μέρα εγκαταλελειμμένο στο Φάληρο. Από την πρώτη στιγμή, ο Μιχαλεάκος που ήταν στενός φίλος της οικογένειας, υποστήριζε ότι ο νεαρός έστησε μόνος του την απαγωγή του και βρίσκεται κάπου στο εξωτερικό.

Πηγή: anikolouli
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ