2013-10-26 11:30:04
Φωτογραφία για Success story, στερεότυπα, μύθος και πραγματικότητα
Λιβύη 1968.

Αναλαμβάνει ο Μουαμάρ Καντάφι με μια μάλλον αναίμακτη επανάσταση. Μπορείτε να δείτε στην Βικιπεδια τα ποσοστά αναλφαβητισμού τότε, όταν τα σημερινά είναι 20%. Διαβάζοντας θα διαπιστώσετε ότι μια χώρα που οι κάτοικοι της δεν είχαν ουτε νερό να πιούνε, έφτασε 40 χρόνια μετά:

Απόφοιτοι λυκείου 85%. Δωρεαν υγειονομική περίθαλψη για όλους.Υπερδιπλασιασμός του πληθυσμούΔημόσιο χρέος 0 (ναι μηδέν)Ετήσια πίστωση στο ΔΝΤ ( ναι πίστωση) εκατοντάδων εκκατομυρίων δολλαρίωνΑποθέματα χρυσού 140 τόνοιΚατα κεφαλή εισόδημα 4 φορές πανω απο όταν ανέλαβε η επανάστασηΟλοι οι Λύβιοι γιατροί σπουδασαν στο εξωτερικό με έξοδα του κράτουςΠροσέκλυση των μεγαλύτερων επενδυτικών κεφαλαίων και προτζετ παγκοσμίωςΒεβαια ο Καντάφι είχε μια στιβαρή, αυταρχικη μάλλον διακυβέρνηση, και υπήρξε μάλλον αμείλικτος απέναντι σε όσους θέλησαν να τον σκοτώσουν. Αμα δεν ήταν έτσι όμως, με το ταμπεραμέντο των Λίβυων, που κάθε ένας τους είναι κι αρχηγός και είχαν 160 φυλές, ο Καντάφι θα ήταν νεκρός απο χρόνια και η Λιβύη ακόμη όπως ήταν τότε. Η αγριοτητα της αντιπαράθεσης με τους εχθρούς του, που δεν ήταν ουδόλως λιγότερο άγριοι, στήριξε προφανώς τα προσχήματα που ήθελαν οι "δημοκράτες" να πανε να "ελευθερώσουνε" τους Λίβυους!


Τα αποτελέσματα χρήσης του όμως ήταν αυτά και δεν αμφισβητούνται. Προσωπικά μάλιστα τα ζήσαμε από κοντά στην τετραετία 2004-2008! Σήμερα όπως και το Ιρακ και Αφγανιστάν, η Λιβύη είναι ένα απέραντο αναρχικό χάος Ελλάδα 2009. 

Αναλαμβάνει η "Μνημονιακή" κυβέρνηση Παπανδρέου κερδίζοντας τις εκλογές με την απόλυτη απάτη. Λέει δηλαδή άσπρο στους ψηφοφόρους υφαρπάζοντας την ψήφο τους και ύστερα εφαρμόζει το απόλυτο μαύρο. Ακολουθούν 4 χρόνια απόλυτης συνταγματικής δικτατορίας, αφού, έτσι όπως είναι δομημένο το Σύνταγμα της Ελλάδας τίποτα δεν μπορεί να τους ξεριζώσει απο το σβέρκο του κράτους. Αποτέλεσμα μόλις 4 χρόνια μετά:

Σχολεία και υγεία εντελώς διαλυμένα. 660,000 παιδιά υποσιτίζονταιΟ πληθυσμός περαν του ότι συρρικνώνεται ραγδαία, χιλιάδες αυτοκτονούν, πολλές περισσότερες χιλιάδες πεθαίνουν πρόωρα και 330,000 έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.Δημόσιο Χρέος απο 120 πήγε στο 167 % του ΑΕΠΕτήσια εισφορά στο ΔΝΤ (για τοκοχρεολύσια) παρα πολλων δις ενεκα υπογεγραμμένων συμφωνιών "αναπτυξης" !Αποθέματα Χρυσού μηδένΚατα κεφαλήν εισόδημα κάτω 30%Οι Ελληνες φεύγουν στο εξωτερικό για να ζήσουν και το κράτος δεν επιδοτεί απολύτως καμία δημιουργική δραστηριότητα. Όλα τα κεφάλαια πανε για να στηρίξουν δυνάμεις καταστολής, τοκογλυφικές τράπεζες και ημέτερους παρασιτούντες επιχειρηματίεςΟυδείς επενδυτής με σώας τας φρένας δεν σκοπεύει να έρθει στην Ελλαδα, η οποία αποτελεί επενδυτικό εφιάλτη ακόμη και για τον πλέον παράτολμο. Αποχωρούν δε, και μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό μεγάλες εταιρίες με ιστορία ετών.Αυτά βλέπω, όλον αυτο το καιρό, μαζί και τα οιικονομικά αποτελέσματα της δικής μας εφταετίας. Η οποία παλι επεβλήθη αναίμακτα. Σε αντίθεση με τους Μνημονιακούς που δειχνουν με κάθε τρόπο ότι δεν πρόκειται να φύγουν πριν εισβάλει ο κόσμος στη Βουλή, δηλαδή πριν φέρουν το χάος.

Αναλογίζομαι λοιπόν σοβαρά τα στερεότυπα μου. "Δημοκρατία", "ελευθερία", "αξίες", "τιμή", "σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα". Δεν μπορούν να είναι μόνον όμορφες λέξεις. Ολα αυτά που είχα μάθει να βάζω στην μια πλευρά του νομίσματος, την αγαπημένη, θεωρώντας, εξ ορισμού, όλα τα άλλα, τα σκοτεινά και κακά, απο την άλλη πλευρά. Που όμως τελικά αντιπροσωπευονται πραγματικά αυτές οι λέξεις; Τα αποτελέσματα μιλάνε .... Και αν τα λόγια δεν φτάνουν ή μπορεί να είναι ψέματα, τα φωτεινά δημιουργικά αποτελέσματα βρίσκονται απο την άλλη πλευρά που είχα συνηθίσει εγώ να περιμένω το φώς...

Ας αφήσουμε την Κοινή Γνώμη λοιπόν να αποφασίσει αν για τους Μνημονιακούς, με τα ανωτέρω λαμπρά ιδανικά και αποτελέσματα, αξιζει καλύτερο ή ακόμη πιο επώδυνο και μαρτυρικό τέλος κι απο του Καντάφι;

Ξενοφών Ίσαρης
ramnousia
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ