2013-10-26 16:54:10
Φωτογραφία για Κώστας Αντζουλάτος: Η πρώτη ημέρα μετά την αποφυλάκιση
Η διατήρηση των θέσεων εργασίας στον Ομιλό του και η σταδιακή αποπληρωμή των χρεών παραμένουν οι πρώτες προτεραιότητες του επιχειρηματία Κωνσταντίνου Αντζουλάτου, ο οποίος βρέθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, αμέσως μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Κ. Αντζουλάτος μίλησε σε προσωπικό ύφος στους εργαζόμενους και προσπάθησε να τους εμψυχώσει, ενώ σημείωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεών του. Το κλίμα στις επιχειρήσεις ήταν σαφώς βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.

Αμέσως μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από το περιβάλλον συνηγόρων, ο επιχειρηματίας βρέθηκε κοντά στη μητέρα του και τα παιδιά του. Εκτυλίχθηκαν στιγμές προσωπικές με εμφανή τη συγκινησιακή φόρτιση. Δεν παρέλειψε να σπεύσει και στα γραφεία του Ομίλου για να έχει μια πρώτη εικόνα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μέχρι και σήμερα, όσο διάστημα βρισκόταν έγκλειστος στη φυλακή.


Στόχος, όπως διασαφήνισε σε συνεργάτες του, να καταφέρει σταδιακά να ορθοποδήσουν οικονομικά οι επιχειρήσεις και ο ίδιος να μπορέσει να αντεπεξέλθει στη δύσκολη χρονική συγκυρία και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Αντζουλάτος εμφανίστηκε ευδιάθετος και προσπάθησε να εμψυχώσει τους συνεργάτες του ότι «τα δύσκολα πέρασαν».

Επιδίωξή του να αντιμετωπίσει στο Εφετείο τις υποθέσεις για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο, θεωρώντας ότι υπάρχει η δυνατότητα, δεδομένου ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν η ποινή βάσης για τα αδικήματα που κατηγορήθηκε. Και με αυτό το πλεονέκτημα θα επιδιώξει στο Εφετείο μια καλύτερη ποινική μεταχείριση.

Από εκεί και πέρα, φαίνεται ότι έχει ξεπεραστεί και ένας ακόμη σκόπελος σε σχέση με τη φωτιά που είχε ξεσπάσει στις επιχειρήσεις του Ομίλου και τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Κωνσταντίνου Αντζουλάτου.

Ο επιχειρηματίας κλήθηκε από ανακριτή για να απολογηθεί το διάστημα της προφυλάκισής του και δεν του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας εκείνη την περίοδο είχε επαφές με ασφαλιστικές εταιρείες που του πρότειναν τη σύναψη ασφαλιστηρίου ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η αξία των εμπορευμάτων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του καταστήματος ήταν 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο επιχειρηματίας θεωρούσε χαμηλό το ύψος του ασφαλιστηρίου και επρόκειτο να το επαναδιαπραγματευθεί. Τελικά η αποζημίωση που έλαβε για τη φωτιά ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό αποτέλεσε και σημαντικό στοιχείο για την ποινική του μεταχείριση στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς, όπως υποστήριξε ο επιχειρηματίας στον ανακριτή, θα μπορούσε με τη σύναψη του συμβολαίου να έχει λάβει υψηλότερη αποζημίωση.

Εν τω μεταξύ, χθες το απόγευμα, ο επιχειρηματίας, ενώ κατευθυνόταν με το ΙΧ του στην Ελληνος Στρατιώτου είχε ένα ασήμαντο ατύχημα με τον οδηγό ενός τζιπ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ