2013-10-27 08:59:07
Φωτογραφία για Εναέρια σκούπα θα καθαρίζει την ατμόσφαιρα ρουφώντας την αιθαλομίχλη
Ένας Ολλανδός εφευρέτης, ο Άαρον Ρόζενγααρντ, σχεδίασε μια συσκευή, η οποία υπόσχεται να καθαρίζει την ατμόσφαιρα των μεγαλουπόλεων από την αιθαλομίχλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η «πρωτοποριακή ιπτάμενη σκούπα» βασίζεται για τη λειτουργία της σε ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, που θα έλκει και θα συσσωρεύει τα σωματίδια της αιθαλομίχλης.

Στη συνέχεια αυτά θα μεταφέρονται στο έδαφος, όπου ο καθαρισμός θα είναι πιο εύκολος.

Η χρήση της συσκευής αυτής, θα δημιουργεί «κολώνες» καθαρού αέρα για τους κατοίκους των πόλεων, που θα τους επιτρέπουν να αναπνέουν χωρίς μάσκα.

Ο εφευρέτης παρομοίασε τη λειτουργία της «σκούπας» με ένα μπαλόνι φορτισμένο με στατικό ηλεκτρισμό.

«Όπως τα μαλλιά μας έλκονται από το μπαλόνι, όταν βρίσκονται κοντά, το ίδιο θα συμβαίνει και με την αιθαλομίχλη», εξηγεί.

Για την εφεύρεσή του έχουν, ήδη, δείξει ενδιαφέρον οι αρχές του Πεκίνου, που αναζητούν λύση στο πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.


Μάλιστα, σύντομα πρόκειται να γίνουν δοκιμές της σε πάρκα της πόλης και αν αποδειχθεί αποτελεσματική, θα εγκαταστήσουν πολλές τέτοιες συσκευές σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Θέλω να την εγκαταστήσω σε ένα πάρκο στο Πεκίνο και να το κάνω το πιο καθαρό πάρκο στην πόλη», ανέφερε ο ίδιος σχετικά.

Η κατασκευή της συσκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου εννέα μήνες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ένα πρωτότυπο έχει ήδη δοκιμαστεί σε κλειστό χώρο, με τη συνδρομή μίας ομάδας επιστημόνων, αποδεικνύοντας ότι η «σκούπα» είναι λειτουργική. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ