2013-10-27 19:01:40
Φωτογραφία για Η λάβα της Αίτνας «φώτισε» τη Σικελία (vid)
Έκρηξη σημειώθηκε χθες στο υψηλότερο και πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη, την Αίτνα, εκτοξεύοντας καυτή λάβα και ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας στον ουρανό της Σικελίας.

Ωστόσο, δεν κρίθηκε αναγκαίο λόγω της έκρηξης να εκκενωθούν ορεινά χωριά ούτε προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα αν και ο εναέριος χώρος πάνω από τη Σικελία έκλεισε για λίγες ώρες το πρωί, σύμφωνα με τις αρχές του αεροδρομίου στην Κατάνια.

Τις εικόνες που έκαναν πολλούς κατοίκους κοντινών περιοχών να πανικοβληθούν είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν χιλιάδες τουρίστες από τις πόλεις της Κατάνια και της Ταορμίνα στη Σικελία.

Της ηφαιστειακής έκρηξης είχαν προηγηθεί περίπου δεκαπέντε σεισμικές δονήσεις με τη μεγαλύτερη να είναι εντάσεως 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όπως ανακοινώθηκε από το Ιταλικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας με έδρα στην Κατάνια.

Το ηφαίστειο της Αίτνας βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή δραστηριότητα, αν και η τελευταία μεγάλη έκρηξη σ' αυτό είχε καταγραφεί το 1992.

Παρόλα αυτά, στη διάρκεια του 2013 σημειώθηκαν 14 εκρήξεις, συμπεριλαμβανομένης και της χθεσινής, η οποία σημειώθηκε στον νοτιοανατολικό κρατήρα του ηφαιστείου.

Read more: http://www.newsbomb.gr/
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Ελληνική Παιδεία σε κώμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Ελληνική Παιδεία σε κώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ