2013-10-28 02:11:16
Φωτογραφία για Η αντιπολίτευση προηγείται στην επαρχία του Μπουένος Άιρες
Οι υποψήφιοι του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Αργεντινή Σέρχιο Μάσα κέρδισαν στις ενδιάμεσες εκλογές που... διεξήχθησαν για τη Βουλή των Αντιπροσώπων με διαφορά 10 μονάδων στην επαρχία-κλειδί του Μπουένος Άιρες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση εξόδου που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο TN.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης φιλοδοξούσαν να κερδίσουν τη συμμαχία FPV επικεφαλής της οποίας είναι η πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ στις ενδιάμεσες εκλογές. Η επαρχία του Μπουένος Άιρες, που έχει μέγεθος περίπου ίσο με αυτό της Ιταλίας, είναι η περιοχή όπου κατοικεί το 40% του πληθυσμού της Αργεντινής και όπου παράγεται το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής της χώρας.

Ο Μάσα, δήμαρχος της πλούσιας πόλης Τίγρε του Μπουένος Άιρες, τέθηκε επικεφαλής της λίστας των υποψηφίων του για το Κογκρέσο και θεωρείται πιθανός διεκδικητής της προεδρίας το 2015.

Σύμφωνα με παρατηρητές οι εκλογές αυτές ενδέχεται να σημάνουν την αρχή του τέλους για την πολιτική κυριαρχία της Φερνάντες δε Κίρσνερ στην Αργεντινή τα τελευταία χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ