2013-10-28 03:30:11
Φωτογραφία για Ηλεία: 2 μήνες ούτε μια ώρα διδασκαλίας μαθηματικών στο ΓΕΛ Γαστούνης
«Δεν θέλω να εμφανίσετε τα πράγματα τραγικά, αλλά στην αληθινή τους διάσταση». Η νεανική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, με περισσή ευγένεια άρχισε να μας απαριθμεί πόσες ώρες όχι έχουν χάσει μάθημα, αλλά, έχουν κάνει μάθημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ως σήμερα! Και όχι ένα οποιοδήποτε μάθημα, αλλά μαθηματικά ! Μαθηματικά στα οποία θα εξεταστούν τον προσεχή Μάιο στις πανελλήνιες , συναγωνιζόμενοι συμμαθητές τους από όλη τη χώρα.

«Μέχρι σήμερα λοιπόν καμιά απολύτως ώρα μαθηματικών γενικής παιδείας δεν έχει γίνει στο Λύκειο της Γαστούνης και τέσσερις ώρες στο τμήμα κατεύθυνσης, που μας τις δίδαξε οικειοθελώς καθηγητής μας. Δεν πιστεύω ότι θα συνεχίσει να το κάνει γιατί δεν προλαβαίνει και δεν υποχρεούται επιπλέον. Αναφέρομαι στην Γ Λυκείου.

Στην Α Λυκείου πάλι, όπου όπως γνωρίζετε τα παιδιά ξεκινούν με τις απαιτήσεις που απορρέουν από το «νέο Λύκειο», στο οποίο είναι πιο εξειδικευμένη η γνώση και οι απαιτήσεις ακόμα μεγαλύτερες, «μοιράζουν» οι καθηγητές τις ώρες, σήμερα κάνει μάθημα το ένα τμήμα, αύριο το άλλο γιατί δεν μπορεί να βγει διαφορετικά το πρόγραμμα… Όλα αυτά εν έτη 2013 !


Και πάλι όμως αυτό το σχολείο, μόνο σχολείο δεν είναι ! Καταλήγουμε λοιπόν πως τα πράγματα είναι από μόνα τους τραγικά», κάνει τον τελικό απολογισμό ο μαθητής της Γ Λυκείου Γαστούνης και μας αφήνει άφωνους !

«Μας στέλνουν υποχρεωτικά στα φροντιστήρια»

Δυο μέρες πριν, τις ίδιες πάνω- κάτω καταγγελίες , είχαμε δεχθεί από γονέα του ίδιου σχολείου για την έλλειψη καθηγητή μαθηματικών: «Υποτίθεται ότι έχει τοποθετηθεί καθηγητής στο σχολείο μας, ο οποίος όμως είναι συνεχώς με άδειες για λόγους υγείας, όπως επικαλείται και αυτή είναι η πληροφόρηση που έχουμε . Όσες προσπάθειες και αν έγιναν από την Διευθύντρια του σχολείου να βρει λύση, δεν απέδωσαν.

Τα παιδιά μας δηλαδή δυο μήνες τώρα δεν έχουν κάνει μαθηματικά, ενώ θα εξεταστούν σε αυτά στις πανελλήνιες ! Χωρίς να έχουν διδαχθεί την ύλη ! Τι πρέπει να κάνουμε; Θα μας υποχρεώσουν όλους τους γονείς να καταφύγουμε στην παραπαιδεία; Αφενός δεν έχουμε να πληρώσουμε ιδιαίτερα και αφετέρου δεν θέλουμε να καταφύγουμε σε αυτές τις «λύσεις». Θέλουμε το δημόσιο σχολείο να λειτουργήσει και να παράσχει στα παιδιά μας τις αναγκαίες γνώσεις . Ζητάμε δηλαδή τα αυτονόητα.», ήταν επακριβώς τα όσα μας είπε ο αγανακτισμένος γονιός.

Χειρότερα δε γίνεται

Αναζητώντας πίσω από αυτές τις καταγγελίες τις « αληθινές διαστάσεις του προβλήματος», διαπιστώσαμε ότι όχι μόνον έτσι έχουν τα πράγματα, αλλά ότι η ίδια εικόνα, με μαθήματα βασικά, πανελλαδικώς εξεταζόμενα, όπως τα μαθηματικά, τα φιλολογικά ή η οικονομία, δεν έχουν διδαχθεί ούτε μια ώρα από την αρχή της σχολικής χρονιάς σε πλείστα όσα σχολεία του νομού και όχι μόνον σε αυτό της Γαστούνης !

Από τις πληροφορίες που συλλέξαμε προκύπτει ότι αυτή την ώρα κενά υπάρχουν σε : φιλολόγους ( 2 κενά Καλλιθέα) , Γυμν. Μακρισίων μαθηματικούς (3 κενά) Μακρίσια, Φιγαλεία, ΓΕΛ Γαστούνης Βιολόγους ( 3 κενά), χημικούς ( 1 κενό), Εικαστικούς (3 κενά)

Οικονομολόγους 7 κενά που επιμερίζονται ως εξής : 62 ώρες 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 11 ώρες 2ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, 23 ώρες 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, 21 ώρες 1ο ΕΠΑΛ Λεχαινών, 5 ώρες ΓΕΛ Πελοπίου ( πανελαδικώς εξεταζόμενο), Πληροφορικής (3 κενά), Μηχανολόγοι 4 κενά, Ηλεκτρολόγοι 2 κενά Νοσηλευτικής 84 ώρες 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, 53 ώρες 2ο ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, 23 ώρες ΕΠΑΛ Κρεστένων. καταργημένες ειδικότητες. Κομμωτικής 80 ώρες ΕΠΑΣ Πύργου 53 ώρες ΕΠΑΣ Αμαλιάδας, Αρχιτέκτονες-Διακοσμητική 1 κενό Αισθητική 8 ώρες ΕΠΑΣ Αμαλιάδας
thebest.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ