2013-10-28 06:38:05
Φωτογραφία για WRC: Ο τίτλος κατασκευαστών στη Volkswagen
Παρότι αυτό χθες φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς ήταν 46sec πίσω από τη κορυφή, ο Σεμπαστιέν Οζιέ πήρε μία ανέλπιστη νίκη στην Ισπανία!

Μάλιστα, με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να τον πλαισιώνει στο επιβλητικό 1-2 της Volkwagen Motorsport, η γερμανική ομάδα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σκέλος του ράλι με προβάδισμα μόλις 1.6sec από τον Ντάνι Σόρντο με το εργοστασιακό DS3 WRC όμως στις χωμάτινες ειδικές της ημέρας, το σκηνικό άλλαξε σε σχέση με την άσφαλτο του προηγούμενου διήμερου.

Τα Polo R WRC πρώτευσαν και στις έξι διαδρομές, με τον Αντρέας Μίκελσεν να κυριαρχεί στις πρώτες δύο αν και ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού αφού μετά την εγκατάλειψη τη Παρασκευή, επέστρεψε χάρη στο σύστημα Rally2 ήταν πολύ πίσω.

Όμως αυτός που τον ακολουθούσε, ο Οζιέ, κέρδιζε αρκετό χρόνο έναντι των υπολοίπων. Συνέχισε έτσι όταν από τη δωδέκατη ΕΔ άρχισε να σημειώνει εκ νέου τους ταχύτερους χρόνους, στην ΕΔ 13 κατάφερε να «προσπεράσει» τον Σόρντο και στην ΕΔ14 ανέλαβε τα ηνία και στη γενική, μένοντας εκεί μέχρι τέλους.


Βέβαια αρωγός σε αυτό ήταν και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Λάτβαλα, που έφτασε στο φινάλε της δέκατης-τέταρτης ειδικής με το Polo του… φλεγόμενο. Κατάφερε να ολοκληρώσει το ράλι, με μειωμένο ρυθμό στη τελευταία ειδική και αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Μίκο Χίρβονεν για τη Citroen, το πέμπτο του φετινό, σε μία σεζόν όπου αν δεν κάνει υπέρβαση στην Ουαλία, θα είναι η πρώτη του πλήρους εμπλοκής στο WRC που δεν θα γευτεί τη χαρά της νίκης.

Ένατος γενικής, πρώτος στη κατηγορία WRC-2 και πρωταθλητής αυτής, ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα με Citroen DS3 RRC! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ