2013-10-28 11:45:05
Φωτογραφία για Έξι “κακές” συνήθειες που επιστρέφουν το χειμώνα
Καταπολεμήστε τις «κακές» συνήθειες των κρύων ημερών και απομακρυνθείτε από τα παραπάνω κιλά, τις ασθένειες της καρδιάς ή τις ιώσεις. 

Όσο χαμηλώνει η θερμοκρασία, τόσο η πλειοψηφία πέφτει ασυναίσθητα σε λάθη που βλάπτουν την υγεία. Παρακάτω θα βρείτε έξι «κακές» συνήθειες που καλό είναι να περιορίσετε μέσα στην καθημερινότητά σας… είτε βρίσκεστε στο γραφείο, είτε στο σαλόνι σας!

Fast food, σοκολατένια γλυκά και πίτσες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, οι κακές διατροφικές συνήθειες μετατρέπονται σε ένα κοινό πρόβλημα. Με τη μείωση της θερμοκρασίας η πλειοψηφία καταναλώνει τροφές με αρκετή ζάχαρη και λίπος, κλείνοντας την πόρτα στα φρούτα και τα λαχανικά. Έτσι, το ανοσοποιητικό σύστημα μένει απροστάτευτο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύετε με ασθένειες, όπως είναι η παχυσαρκία ή τα προβλήματα της καρδιάς. Γι’ αυτό, ακολουθήστε ένα διατροφικό πρόγραμμα «ρουτίνας», ώστε να μείνετε υγιείς και το χειμώνα.


Μηδέν γυμναστική ή τρέξιμο στο διάδρομο

Η τεμπελιά πρωταγωνιστεί το χειμώνα, καθώς ο ψυχρός αέρας ή η βροχή μετατρέπονται σε δικαιολογίες για την αποφυγή γυμναστικής. Κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι οδηγεί προς το έξτρα βάρος και την άσχημη φυσική κατάσταση. Εάν βρέχει έξω, περπατήστε στο διάδρομο τουλάχιστον 20 λεπτά την ημέρα, ώστε να ενδυναμώσετε το ανοσοποιητικό σας. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορείτε να καταπολεμήσετε τα κρυολογήματα και τις ιώσεις του χειμώνα.

Ύπνος και «χουχούλιασμα» για αμέτρητες ώρες

Ο κρύος καιρός, οι βροντές και τα μουντά χρώματα μοιάζουν με έναν καλό λόγο για να αλλάξετε τις συνήθειες στον ύπνο σας. Αρκετοί έχουν την τάση να πηγαίνουν πιο νωρίς για ύπνο και να ξυπνούν πιο αργά από το συνηθισμένο, κατηγορώντας τον «κακό» καιρό. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν ότι ο υπερβολικός ύπνος μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον κίνδυνο διαβήτη και της καρδιακής νόσου. Γι’ αυτό, καλό είναι να μην κάνετε υπερβολές Κλειστοί χώροι γεμάτοι σκόνη και καπνό

Το Δεκέμβριο λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, οι περισσότεροι επιλέγουν να διασκεδάσουν στο σπίτι, να παίξουν επιτραπέζια στο τζάκι και να παρακολουθήσουν τηλεόραση. Όμως, εάν τα σπίτια δεν αερίζονται σωστά, τότε η σκόνη και ο καπνός από τα τσιγάρα ή το τζάκι θα κυριέψουν το χώρο. Το πρωί, εάν έχει έστω και λίγο ήλιο, βγείτε έξω και αναπνεύστε λίγο καθαρό αέρα. Εναλλακτικά, ανοίξτε τα παράθυρα του διαμερίσματος κάθε τρεις ώρες…

Το ζεστό ντους για μισή ώρα

Μπορεί να νομίζετε ότι το ζεστό ντους ανανεώνει και «καταστρέφει» το κρύο, όμως, η αλήθεια είναι ότι εάν κάνετε ντους για πολύ ώρα, το δέρμα σας θα ξεραθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο ατμός θα χαλάσει τη φυσική υγρασία και τα έλαια του δέρματός σας. Καλό είναι, λοιπόν, να κάνετε λιγότερες από δυο φορές την ημέρα μπάνιο και να χρησιμοποιείτε χλιαρό και όχι καυτό νερό, ώστε να διατηρήσετε ένα υγιές δέρμα.

Λιγότερα ποτήρια νερό, λιγότερη ενυδάτωση

Ο καφές και το τσάι πρωταγωνιστούν το χειμώνα, με αποτέλεσμα πολλοί να μην πίνουν αρκετό νερό. Το στομάχι γεμίζει με καφέ σε αντίθεση με το καλοκαίρι, όπου η ζέστη μας οδηγεί προς τη βρύση. Πέρα από την αφυδάτωση του οργανισμού, κινδυνεύετε να πάρετε λίγα κιλά παραπάνω, αφού το νερό μειώνει την όρεξη και μειώνει τα αποθέματα λίπους. Με άλλα λόγια, εάν θέλετε ένα ζεστό ρόφημα, δοκιμάστε χλιαρό νερό με μια φέτα λεμόνι.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ