2013-10-28 14:08:13
Φωτογραφία για ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ... 102 Ο ΘΡΥΛΟΣ!
Τη μυθική επίδοση της περιόδου 1973-74, όταν ο Ολυμπιακός του Νίκου Γουλανδρή με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο και σπουδαία αστέρια στο ρόστερ του (είχε 16 διεθνείς παίκτες και δεν υπήρχε απεριόριστος αριθμός ξένων) είχε τελειώσει τη σεζόν με 102 γκολ, μπορεί να καταρρίψει η φετινή ομάδα των ερυθρόλευκων εάν συνεχίσει να σκοράρει με τον ίδιο καταιγιστικό ρυθμό.

Στις 9 αγωνιστικές του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός έχει ήδη βάλει 29 γκολ. Δηλαδή σκοράρει με μέσο όρο πάνω από 3 γκολ ανά παιχνίδι, συνεπώς με μεγαλύτερη συχνότητα από εκείνη την ομάδα πριν από 40 χρόνια!

Τότε, όπως μας θυμίζει σε δημοσίευμά του το "pamesports.gr", ο Ολυμπιακός είχε πετύχει δύο αστρονομικά σκορ, το 11-0 με τον Φωστήρα και το 8-2 με τον Απόλλωνα. Είχε βάλει δύο φορές από 6 γκολ (σε Πανσερραϊκό και Αιγάλεω), δύο «πεντάρες» (σε Καλαμαριά και Αιγάλεω) και πέντε φορές από 4 (ΑΕΚ, Άρη μέσα-έξω, Καβάλα, Απόλλωνα).


Στη φετινή περίοδο ο Ολυμπιακός έχει ήδη βάλει μία φορά 6 γκολ (στη Βέροια), δύο φορές από 5 (Λεβαδειακό, ΟΦΗ) και δύο φορές από 4 (Πλατανιά, Ξάνθη).

Σε κάποια από αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσε μάλιστα να είχε σκοράρει περισσότερα γκολ, καθώς στο 6-0 με τη Βέροια έχασε πέναλτι ο Σαβιόλα και στο 5-1 με τον ΟΦΗ ο Μήτρογλου!

Είναι ένα μεγάλο ρεκόρ το οποίο κυνηγάει ο Ολυμπιακός και μπορεί να το πετύχει όσο του βγαίνει η απόδοση και έχει τέτοια παραγωγή φάσεων.

Για τον Μίτσελ, πάντως, δεν φαίνεται να αποτελεί... προτεραιότητα το ρεκόρ, όσο οι νίκες με καλή απόδοση και θέαμα, αφού όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το χτεσινό παιχνίδι, απάντησε ως συνήθως ετοιμόλογα και με χιούμορ:

«Μη μου λέτε για τόσο παλιά. Εγώ δεν είχα... γεννηθεί το 1973»!!!
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ληστεία Ι.Χ. στη Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ληστεία Ι.Χ. στη Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ