2013-10-28 13:54:04
Φωτογραφία για ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ : ΜΙΤΣΕΛ, ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ!
O Νίκος Αλέφαντος γράφει στη στήλη του στο "sportdog.gr" για το ντέρμπι στη Λεωφόρο, τα παρατράγουδα που μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός, αλλά και τον κολλιτσίδα ΠΑΟΚ: "Σπυρόπουλοι και μισοπνεύμονοι, έξω"!

Αναλυτικά:

Ο Κάμπελ ήταν πολύ καλός και με ρωτάει ο Σινάνογλου αν δικαιούται να έχει θέση στη Λεωφόρο. Θα σας πω παρακάτω για τη Λεωφόρο. Ο Κάμπελ ένα κακό μόνο έχει που πρέπει να φτιάξει, να σκοράρει. Σήμερα ο εξτρέμ πρέπει να σκοράρει. Κατά τα άλλα ο μικρός είναι σκυλί, είναι μαχητής, κυνηγάει το αντίπαλο μπακ, βγάζει σέντρες, κάνει πάσες, μπουκάρει. Ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν.

Ο Ολυμπιακός στο α’ ημίχρονο ήταν χάλια. Ανοργάνωτος, δεν είχε τροφοδοσία, με Σάμαρη και Ντινγκά στον άξονα να μην παράγουν παιχνίδι, ο Βάις ήταν έξω από τα νερά του, ο Μήτρογλου ξελάσπωσε πάλι τον Ολυμπιακό. Στο β’ ημίχρονο ανέβηκε ο Ολυμπιακός, διαλύθηκε ο ΟΦΗ, ένα εύκολο ματς που τελείωσε στα 5 γκολ με σβηστές τις μηχανές. Απέχουν μακράν οι δύο αυτές ομάδες μεταξύ τους.


Πάμε τώρα να πούμε για τη Λεωφόρο. Για εμένα αν δεν χτύπαγε ο Ντομίνγκες, στην κατάσταση που είχε φτάσει, πιο ελαφρύς, πιο γυμνασμένος, χρειαζόταν οπωσδήποτε στη Λεωφόρο. Διότι έφτιαχνε παιχνίδι. Εγώ λέω πάντα αυτό που βλέπω. Ο Σαβιόλα λέω συνεχώς ότι σέρνει το όνομά του. Έχει χάσει την ταχύτητα και την εκρηκτικότητα που είχε, ξέρει μια καλή μπάλα, αλλά όχι κάτι το πολύ σημαντικό, ούτε δύναμη έχει, ούτε ανάστημα, ούτε ντρίμπλες, μπούκες και προσωπικές ενέργειες. Χάνοντας την ταχύτητα και την έκρηξη αυτός πέφτει πολύ. Αν αλλάξει, θα το πω, αλλά να αλλάξει, να παίξει πραγματική μπάλα.

Στη Λεωφόρο για εμένα ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεκινούσε όπως ακριβώς έπαιξε στην Μπενφίκα. Με το ίδιο σχήμα και τα ίδια πρόσωπα. Έξω δηλαδή ο Σαβιόλα. Τώρα όμως που τραυματίστηκε ο Ντομίνγκες, μάλλον θα τον βάλει τον Σαβιόλα.

Αν και θα μπορούσε να παίξει με τον Φουστέρ πίσω από τον Μήτρογλου ο οποίος Φουστέρ και σκοράρει και πρεσάρει και γίνεται επιπλέον χαφ ή επιπλέον επιθετικός, με Βάις και Κάμπελ στα άκρα.

Το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι τρεις μέρες μετά τη Λεωφόρο θα έχει εδώ την Μπενφίκα. Στο πιο καθοριστικό ματς για το αν θα περάσει στους 16 ή όχι. Θα χρειαστούν λοιπόν να γίνουν αλλαγές σε αυτά τα δύο ματς, να δοθούν ανάσες, να προφυλαχτούν κάποιες δυνάμεις διότι έρχεται και ο ΠΑΟΚ μετά, η εβδομάδα αυτή είναι φωτιά.

Εγώ βλέπω ότι θα το κάνει ντέρμπι ο Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο, μπορεί να κάνουν και παρατράγουδα. Δεν το συζητάμε ότι ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα, όμως σε αυτά τα ματς η ιστορία διδάσκει ότι πολλά μπορεί να γίνουν.

Πρέπει να σκοράρει πρώτος ο Ολυμπιακός. Δεν θα είναι εύκολο ματς. Εκτός αν σκοράρει πρώτος ο Ολυμπιακός. Αν γίνει αυτό, μετά το ματς θα ανοίξει Πάμε τώρα στον ΠΑΟΚ. Έκανε σημαντική νίκη στην Κομοτηνή. Αυτός ο ΠΑΟΚ του Στέφενς δεν σε εντυπωσιάζει, αλλά είναι καλύτερος από τους προηγούμενους ΠΑΟΚ, έχει αποκτήσει προσωπικότητα και παίρνει τα ματς.

Ο Στέφενς έχει περάσει τη νοοτροπία ότι θα παίζετε εσείς οι 13 παίκτες, εσείς είστε οι καλύτεροι, και σε εσάς θα στηριχτώ, οι άλλοι είτε λέγονται Γκαρσία (δεν πάτε να κόψετε το λαιμό σας όσοι φωνάζετε, τους λέει), είτε Νέτσιντ και Σπυρόπουλοι, είτε Ολίσε χωρίς γκολ, και Γεωργιάδηδες μισοπνεύμονοι, καθίστε έξω, και αν δεν σας αρέσει πηγαίνετε να παίξτε στη… Ρεάλ. Προσπαθεί να επιβάλει σε αυτούς τους 13 παίκτες ότι πρέπει να μάθουν να παίζουν και να αντέχουν Κυριακή- Πέμπτη- Κυριακή.

Μέχρι στιγμής καλά το πάει, δεν ξέρω αν αργότερα θα καταρρεύσει ο ΠΑΟΚ, για μέχρι τώρα λέω. Βλέπω μια ομάδα που δεν παίζει καμία μεγάλη μπάλα, όμως παίρνει τα ματς και είναι καλά προπονημένοι. Βλέπεις δύναμη, αντοχή, πάθος.

Είναι κολλιτσίδας ο ΠΑΟΚ σε απόσταση βολής πίσω από τον Ολυμπιακό και είναι επιτυχία του γιατί έχει κατώτερο υλικό.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ