2013-10-29 04:16:06
Φωτογραφία για Πλατινί: «Με 40 ομάδες στο Μουντιάλ»
Ο Μισέλ Πλατινί με δηλώσεις του στους «Times» δεν έκρυψε πως επιθυμεί την αύξηση του αριθμού των εθνικών ομάδων που συμμετέχουν στην τελική φάση του Μουντιάλ! Ο πρόεδρος της UEFA, αντιπρόεδρος της FIFA και πολύ πιθανό, υποψήφιος για την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ανέφερε πως θα ήταν πολύ καλύτερα τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που παίρνουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο να αυξηθούν σε 40 από το 2018. Ο πρώην διεθνής άσος τόνισε μάλιστα πως αξίζει να αυξηθούν οι ομάδες από τις ζώνες της Αφρικής και της Ασίας.

Επισήμανε πάντως πως δεν πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των ομάδων από την Ευρώπη, λέγοντας πως είναι θετικό να αυξηθεί ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων. Ο Μισέλ Πλατινί ανέφερε μάλιστα πως για την προσθήκη οκτώ ομάδων, χρειάζονται μόνο τρεις αγωνιστικές στα προκριματικά...

«Είναι καλό για όλους. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Μπλάτερ πως χρειαζόμαστε περισσότερες ομάδες από την Αφρική και την Ασία. Αλλά αντί να διώχνουμε τις ευρωπαϊκές θα πρέπει να αυξήσουμε τον αριθμό σε 40. Μπορούμε να προσθέσουμε δύο από την Αφρική, δύο από την Ασία, δύο από την Αμερική, μία από την Ωκεανία και μία από την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά... Αυτή είναι λοιπόν επιθυμία που έχει εκφραστεί και από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Να αναφέρουμε πως τα τωρινά δεδομένα, οι 13 από τις 32 ομάδες της τελικής φάσης του Μουντιάλ προέρχονται από την Ευρώπη, ενώ πέντε προέρχονται από την Αφρική και τέσσερις ή πέντε από την Ασία, ανάλογα με τα μπαράζ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ