2013-10-29 07:44:22
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ=ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑ
«Παλιά σας απειλούσαν ότι οι κομμουνιστές θα σας πάρουν τα σπίτια. Τώρα αποδεικνύεται ότι τα σπίτια θα σας τα πάρει η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και η τρόικα» Στο θυμικό των συντηρητικών ψηφοφόρων απευθύνεται η νέα στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος  στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής το μεσημέρι θα κάνει λόγο για «δήμευση περιουσιών» με τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με αιχμή τόσο τη λήψη νέων μέτρων, όσο και το σκάνδαλο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Παράλληλα εντός της εβδομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει και την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναμένοντας με εξαιρετικό ενδιαφέρον την αντίδραση πολλών βουλευτών της Ν.Δ. Η εκτίμηση των κορυφαίων στελεχών του κόμματος είναι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά «παίζει θέατρο» δηλώνοντας ότι είναι έτοιμη να διαπραγματευθεί σκληρά με την τρόικα, αφού την ίδια ώρα «εφαρμόζει όλες τις σκληρές δεσμεύσεις του Μνημονίου».


Όπως λένε χαρακτηριστικά η υποτιθέμενη «κόκκινη γραμμή» που έλεγε «όχι στα νέα μέτρα» πολύ γρήγορα μετατρέπεται σε «όχι στα οριζόντια μέτρα». Ωστόσο και αυτά τα  «στοχευμένα» μέτρα είναι από μόνα τους ικανά, σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στην κυβέρνηση, ακόμη και ένα κοινοβουλευτικό «ατύχημα». Συνεργάτες του κ. Τσίπρα σημειώνουν ότι τα εναλλακτικά σενάρια εξοικονόμησης κρατικών δαπανών και αύξησης των εσόδων τα οποία κοστολογούν αυτές τις ημέρες τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων εν αναμονή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα μπορεί να μην είναι οριζόντια αλλά θα πλήξουν πολύ κόσμο και κυρίως εργαζόμενους.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα βρεθεί σήμερα και αύριο στη χώρα μας. Άλλωστε ο σκοπός της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ, όπως τονίζεται  σε σχετική ανακοίνωσή του Ρωσικού ΥΠΕΞ, ο οποίος είναι η συνέχιση του πολιτικού διαλόγου με την ελληνική πλευρά σε ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων, επιτρέπει τη συνάντηση, ενώ προ μηνών όταν ο κ. Τσίπρας  ματαίωσε την επίσκεψή του στη Μόσχα είχε γραφτεί ότι θα συναντηθεί στην Ελλάδα με τον Ρώσο ΥΠΕΞ.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ