2013-10-29 10:28:05
Φωτογραφία για Γιάννης Γκότσης: Η μοίρα έδειξε το σκληρό της πρόσωπο
Ολοι όσοι τον γνώρισαν από κοντά μιλούν για ένα μάχιμο δικηγόρο που είχε χειριστεί πολλές σοβαρές ποινικές υποθέσεις. Εκείνο, όμως, για το οποίο ξεχώριζε ήταν η κοινωνικότητα και η οικειότητά του. Πάντα χαμογελαστός, αντιμετώπιζε τις πιο δύσκολες επαγγελματικές καταστάσεις με χιούμορ, κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει.

Το νεαρό της ηλικίας του σόκαρε την τοπική κοινωνία: Θάνατος στα 41, βάρβαρο παιχνίδι της μοίρας.

Η μάχη με τον καρκίνο ξεκίνησε στα τέλη του 2012, όταν φάνηκαν τα πρώτα σημάδια προσβολής της υγείας του. Στη συνέχεια η νοσηλεία του σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, αλλά και η θεραπεία του στο εξωτερικό, έδωσαν ελπίδες ότι ίσως κατάφερνε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Με τη σύζυγό του Στέλλα Κουμανάκου απέκτησαν ένα γιο, τον Σωτήρη.

Ο Γιάννη Γκότσης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και η απώλειά του προκάλεσε θλίψη στην τοπική δικηγορική κοινότητα.


Ηταν από τους βασικούς συνηγόρους υπεράσπισης στην υπόθεση των κυκλωμάτων της νύχτας, όπως επίσης και στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας που εκδικάζεται τις επόμενες εβδομάδες στα δικαστήρια της Πάτρας. Τελευταία δημόσια εμφάνισή του ήταν την περασμένη άνοιξη, όταν είχε αναλάβει με τον συνεργάτη του Περικλή Πασχάκη αλλά και τον δικηγόρο Σάκη Κεχαγιόγλου την υπεράσπιση του Αλέξη Φράγκου, που είχε εκτελέσει τον Παναγιώτη Τσίρκα και τον Νίκο Ντάντη.

Εκατοντάδες συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκαν χθες το μεσημέρι στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Πατρών για να απευθύνουν το τελευταίο αντίο στον δικηγόρο Γιάννη Γκότση, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο στα 41 του χρόνια. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη χθες το μεσημέρι στην Ευαγγελίστρια, όπου ο δρόμος αποκλείστηκε για μερικά λεπτά λόγω του συνωστισμού. Η ταφή του έγινε στο Κοιμητήριο Προαστίου Πατρών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ-εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η «ΠΡΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΧΟΛΕΜΠΑΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η «ΠΡΩΤΙΑ» ΤΟΥ ΧΟΛΕΜΠΑΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ