2013-10-29 12:00:17
Φωτογραφία για Ξεκαρδιστικό σαουδαραβικό… ρέγγε για τις γυναίκες οδηγούς. Η πρωτότυπη διαμαρτυρία του Σαουδάραβα… Μπομπ Μάρλεϊ υπέρ των γυναικών που πιάνουν το τιμόνι - Δείτε το βίντεο.
Το δημοφιλέστερο viral βίντεο των ημερών έγινε η μουσική διαμαρτυρία του Σαουδάραβα Hisham Fageeh, ο οποίος διασκεύασε το No Woman, No Cry σε No Woman, No Drive και το τραγούδησε προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες στη χώρα του.

«Είμαι καλλιτέχνης και κοινωνικός ακτιβιστής», λέει ο Hisham Fageeh στην αρχή του video. «Δεν ακούω πολύ μουσική, αλλά όταν σπούδαζα στις ΗΠΑ είχα ακούσει ένα τραγούδι από από έναν Τζαμαϊκανό τύπο που πραγματικά μου έκανε εντύπωση», συνεχίζει αστειευόμενος. «Αποφάσισα λοιπόν να κάνω τη δική μου έκδοση, με στίχους που να αντικατοπτρίζουν τον δικό μου πολιτισμό».

Και έτσι, χωρίς κανένα μουσικό όργανο, αλλά με διάφορες version του εαυτού του να εκτελούν τυπικές αραβικές χειρονομίες, ο 26χρονος καλλιτέχνης -που ζει στη Νέα Υόρκη και είναι απόφοιτος του Columbia- περιγράφει τι σκέφτονται οι Σαουδάραβες άντρες σε σχέση με τις γυναίκες και το τιμόνι. «Οι ωοθήκες σου πρέπει να είναι ασφαλείς στο πίσω κάθισμα για να κάνεις πολλά παιδιά» και «Ο οδηγός θα σε πάει όπου θες γιατί οι βασίλισσες δεν οδηγούν, μπορείς, όμως, να μου μαγειρέψεις».

Το βίντεο ανέβηκε στο YouTube στις 26 Οκτωβρίου και μέσα σε 48 ώρες είχε ξεπεράσει τα 4 εκατ. views.

Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο:

Πηγή: Fortunegreece.com
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ