2013-10-29 14:33:06
Φωτογραφία για Αλαβάνος: Mικρά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης με τρόικα – μόνο ο οίκτος μπορεί να λειτουργήσει
Tα περιθώρια διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης με τους δανειστές είναι πολύ μικρά και «μόνο ο οίκτος τους μπορεί να λειτουργήσει» δήλωσε... στην εκπομπή του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή ο επικεφαλής του Σχεδίου Β' Αλέκος Αλαβάνος ζητώντας εκ νέου την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Αλαβάνος επέκρινε δε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί δεν ακολούθησε το παράδειγμα του ισλανδού ομολόγου του αναλαμβάνοντας δράση κατά των μέτρων.

«Και κανένα μέτρο να μην ληφθεί η κατάσταση είναι αβίωτη, μόνο ο οίκτος τους (σ.σ της τρόικας) μπορεί να λειτουργήσει, τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι πολύ μικρά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Πορτογαλία πέτυχε όλους τους στόχους της τρόικας. Πήγανε στις Βρυξέλλες για να μεταθέσουν τους στόχους για το έλλειμμα και η τρόικα είπε όχι» σημείωσε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β'.

Αναφερόμενος δε, στις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, τόνισε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατιας της Ισλανδίας αποφάσισε να αφήσει τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, διεξάγοντας δημοψήφισμα ενάντια στη θέση του κόμματος του.


«Θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη θέση και το ρόλο του, έχει τη δυνατότητα να αναπέμψει νόμο στη Βουλή (...) και η πορεία της Ισλανδίας άλλαξε και σήμερα έχει ανάπτυξη 3% και 4%» τόνισε.

«Δεν μπορείς να διαπραγματευτείς όταν είσαι δεδομένος όπως ένας ενοικιαστής που, θέλει να ζητήσει μείωση ενοικίου, αλλά λέει σε όλους ότι θα συνεχίσει να μένει εκεί ο ιδιοκτήτης δεν έχει καμία ανάγκη να κάνει περικοπή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλαβάνος άφησε αιχμές και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «λενε ότι 'θα διαπραγματευτούμε πολύ σκληρά'. Και αν σου πούνε 'όχι' τι θα κανείς; Δεν υπάρχει λέξη γι' αυτό».

«Το πείραμα της ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει στην κυβέρνηση είχε καλές προθέσεις (....) νόμιζαν ότι θα βάλουν 'κόκκινες γραμμές' και οδήγησε στο ποινικό της μητρώο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο το θέμα δεν είναι «ναι ή όχι στο μνημόνιο, και η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσες να πεις ότι είναι κατά του μνημονίου, αλλά ναι ή όχι στην ευρωζώνη.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ