2013-10-29 15:36:04
Φωτογραφία για Ξεκινά η πρώτη ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος - Οδηγίες προς του καταναλωτές
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο το Ινστιτούτο Καταναλωτών Νομού Ηλείας επισημαίνει τα εξής:

Σας ενημερώνουμε ότι η πρώτη “ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος” ξεκινά από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου και πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή του τελευταίου νόμου 4177/2013.

Η προθεσμία των εκπτώσεων είναι μικρή, αφού θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 9 Νοεμβρίου. Έτσι, οι εκπτώσεις επιτρέπονται πλέον τέσσερις φορές το χρόνο, ως εξής:

α) Τακτικές εκπτώσεις: από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

β) Ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι: το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας ενημερώνει τους Καταναλωτές να προσέχουν τα Παρακάτω:

Το προϊόν στο οποίο ισχύει η έκπτωση, πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύεται από πινακίδα στην οποία θα αναγράφονται:


Η αρχική τιμή του προϊόντος

Η ποσοστιαία μεταβολή επί της αρχικής τιμής.

Η τελική τιμή του προϊόντος.

Το ΙΝΚΑ Νομού Ηλείας επίσης συμβουλεύει τους καταναλωτές:

Καταγράψτε τις ανάγκες σας: Πριν βγείτε στην αγορά θα πρέπει να έχετε αξιολογήσει και καταγράψει τις ανάγκες σας. Δίχως ανάλογη προετοιμασία, το πιθανότερο είναι να αγοράσετε κάτι το οποίο μάλλον περιττό θα κριθεί παρά ουσιαστικά χρήσιμο και αναγκαίο.

Να αντιμετωπίζετε με επιφυλακτικότητα τις μεγάλες εκπτώσεις: Εξετάστε την ποιότητα και την τιμή των προϊόντων και να κάνετε πάντα σύγκριση τιμών ιδίων προϊόντων από κατάστημα σε κατάστημα πριν προβείτε στην επιθυμητή αγορά.

Μην αγοράζετε προϊόντα επειδή είναι φθηνά: Τέτοια λογική μπορεί να αποβεί μοιραία για την υποτιθέμενη σωστή διαχείριση χρήματος που θέλουμε να κάνουμε. Τα προϊόντα θα είναι περιττά όσο φθηνά και αν είναι.

Προτιμάτε εποχιακά είδη: Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, μπορείτε να επωφεληθείτε κυρίως από εποχιακά είδη (ένδυσης υπόδησης), τα οποία θα τα βρείτε φθηνότερα παρά από είδη οικιακής χρήσεως, ηλεκτρονικές συσκευές, εξοπλισμό, έπιπλα.

Πιστωτικές Κάρτες: Η υπερχρέωση πλέον αυτών των καρτών αποτελεί την μεγαλύτερη πληγή για τα περισσότερα νοικοκυριά.

Απόδειξη: Μην ξεχνάτε ποτέ να ζητάτε την απόδειξη που συνοδεύει τις αγορές σας.

Σε περίπτωση Προβλήματος στις Αγορές σας επικοινωνήστε με το 1520 της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή η με το 11711 του ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος .

Καλές Αγορές και να Προτιμάτε τα Καταστήματα της Περιοχής σας !
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ