2013-10-29 16:11:05
Φωτογραφία για Λύθηκε το μυστήριο των μαυροντυμένων μοναχών!
Εδώ και λίγες ημέρες, μία διαφημιστική εκστρατεία με μυστηριώδη σύμβολα που παραπέμπουν σε εξωγήινους και μαυροντυμένους μοναχούς κάνει το γύρο του κόσμου. 

Από τους…λόφους του Ρίο ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία, μέχρι την περίφημη Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη… μέχρι το Μόναχο και το Λονδίνο.

Είναι ο ορισμός της viral διαφήμισης, με ένα μήνυμα που εξάπτει τη φαντασία και την περιέργεια του κόσμου. 

Τα μηνύματα στα social media δίνουν και παίρνουν, οι ερωτήσεις σε διάφορα φόρουμ πέφτουν βροχή και ακόμη και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά sites παρουσιάζουν το «ανεξήγητο» φαινόμενο.

Αρχικά, το σύμβολο με τους μυστηριώδεις κύκλους, και το μήνυμα Winner Takes The Earth (Ο νικητής κατακτά τη Γη) έκανε την εμφάνιση του στους λόφους της Κόπα Καμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λίγοι έδωσαν σημασία και οι πρώτες εκτιμήσεις άρχισαν να κάνουν λόγο για κάποια διαφημιστική καμπάνια για το επικείμενο Μουντιάλ που διεξαχθεί στα γήπεδα της Βραζιλίας.


Ακολούθησε η εμφάνιση του στην περιοχή Hackney Marches του Λονδίνου, όπου γιγαντιαίες μπάλες διασκορπίστηκαν σε μία μεγάλη έκταση. Η παραφιλολογία «άναψε» για τα καλά. Από τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, στη χώρα που «γέννησε» το ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι η διαφημιστική καμπάνια είχε σχέση με το Μουντιάλ.

Την κατάσταση περιέπλεξε κάπως η εμφάνιση στα video walls της Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη, αφού οι Αμερικάνοι δεν είναι και οι πιο φανατικοί λάτρεις του ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ορισμένοι συνωμοσιολόγοι στην άλλη όχθη του Ατλαντικού άρχισαν να εκφράζουν φόβους ακόμη και για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα με βιολογικά όπλα. Λες και θα τους προειδοποιούσε η Αλ Κάιντα με χολιγουντιανή διαφήμιση στην καρδιά της Νέας Υόρκης Στο παιχνίδι μπήκαν και οι «άνθρωποι με τα μαύρα», που πήραν θέσεις στις κερκίδες δύο εκ των μεγαλύτερων γηπέδων του κόσμου. Πρώτα στο Allianz Arena της Μπάγερν Μονάχου και μετά στο Stamford Bridge της Τσέλσι. Οι φωτογραφίες με τους παγερούς και ανέκφραστους μαυροντυμένους κατέκλυσαν τις υπηρεσίες κοινής δικτύωσης.

Ποιοί είναι λοιπόν οι μυστηριώδεις τύποι που «έρχονται», όπως προαναγγέλλει το μήνυμα στην επίσημη ιστοσελίδα τους; Ο επισκέπτης στο mysteriouscircles.com έχει την ευκαιρία να δει τα promotional videos, υπό τους ήχους ατμοσφαιρικής μουσικής.

Οι πιο εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και εκείνοι που δεν ασπάζονται το «πίστευε και μη ερεύνα», έχουν ήδη βρει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα. Αρκεί μία αναζήτηση στον server της ιστοσελίδας…

Η Samsung λοιπόν είναι η εταιρεία που κρύβεται πίσω από τη διαφημιστική εκστρατεία Winner Takes The Earth και αναμένουμε τα επίσημα αποκαλυπτήρια της.
exelixeis.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ