2013-10-29 16:00:12
Φωτογραφία για Η Τρόικα παίρνει υπο τον έλεγχο της τα ΜΜΕ
Ο υπέρογκος δανεισμός των ΜΜΕ που αποκαλύφθηκε από την Blackrock «παραδίδει» τους εκδότες στην Τρόικα

Επίκειται το τέλος της αντιμνημονιακής ρητορείας από τα μεγάλα εγχώρια media

Περί το 1 δισ. ευρώ φτάνει, σύμφωνα με διαρροές, ο τραπεζικός δανεισμός των μεγαλύτερων εγχώριων μέσων μαζικής επικοινωνίας, με την Τρόικα να εμφανίζεται διατεθειμένη να εκμεταλλευτεί αυτές τις εξελίξεις προς… όφελος της.

Σύμφωνα με διαρροές, με τον έλεγχο της Blackrock αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές χορηγήσεις των ελληνικών τραπεζών προς τον χώρο των ΜΜΕ, γεγονός που η Τρόικα δεν θα το αφήσει να περάσει στα… ψιλά.

Ήδη έχει αρχίσει να ασκεί πιέσεις για τη στήριξη της από τα ΜΜΕ, θέτοντας ανοιχτά το δίλημμα του “λουκέτου” ή του ελέγχου τους από τους δανειστές.

Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση προσπαθεί έστω και σπασμωδικά να θέσει “κόκκινες γραμμές” στην Τρόικα, η ίδια φαίνεται ότι παίρνει τον έλεγχο των εγχώριων ΜΜΕ.

Τόσο λόγω της αδυναμίας εξυπηρέτησης των δανείων όσο και των ανοιχτών υποθέσεων που έχουν πολλοί εκδότες με τη Δικαιοσύνη, η Τρόικα έχει στα χέρια της ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Θα μπορεί έτσι να περιορίσει την αντιμνημονιακή ρητορεία και την άρση της κάλυψης που παρείχαν τα ΜΜΕ στις καθυστερήσεις και τις αστοχίες της κυβέρνησης.

papaioannou-giannis logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ