2013-10-29 18:20:05
Φωτογραφία για Ημερίδα Καινοτομίας ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Ημερίδα Καινοτομίας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, στις 23.10.2013 στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΒΕΕ (Αριστοτέλους 46, Αθήνα).

Βασικό αντικείμενο της Ημερίδας αποτέλεσε η παρουσίαση των υπηρεσιών της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, με παράλληλο στόχο την ενθάρρυνση ενός ευρύτερου διαλόγου για την ανάπτυξη της καινοτομίας στις μικρές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ομιλητές και φορείς, οι οποίοι έχουν συμβάλλει ή θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των υπηρεσιών καινοτομίας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), συνεργαζόμενος φορέας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρουσίασε τις δράσεις του για τη διάχυση της γνώσης και την προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.


Η Ερευνητική Μονάδα Αστικής και Περιφερειακής Καινοτομίας (URENIO) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συνεργαζόμενος φορέας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, παρουσίασε το νέο σύστημα ανάλυσης και αξιολόγησης επιχειρηματικών αναγκών μέσω του οποίου παρέχεται η υπηρεσία τεχνοδιαγνώσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

Το Europe Enterprise Network-Hellas, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και αναπτύσσει συνεργασία με το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, συμμετείχε στην ημερίδα παρουσιάζοντας τις προηγμένες υπηρεσίες που παρέχει το δίκτυο στις ελληνικές επιχειρήσεις, με έμφαση σε θέματα προώθησης προσφοράς και ζήτησης τεχνολογίας και τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων και αποστολών.

Παράλληλα, επιστημονικοί συνεργάτες του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου παρουσίασαν θέματα σχετικά με την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών (clusters), την ενίσχυση της συνεργατικής και ‘ανοικτής’ καινοτομίας και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης που πραγματοποιούνται από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ενώ παρουσίασαν πρόσφατες επιστημονικές μελέτες και εκδόσεις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ πάνω σε σχετικά θέματα (π.χ. Οδηγός Καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, επιχειρήσεις, εκπρόσωποι και φορείς διαφόρων επιχειρηματικών κλάδων, εκπρόσωποι πανεπιστημίων και φορέων αναδιανομής καινοτομίας.

Σημειώνεται ότι την εκδήλωση χαιρέτισε ο κος Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, Α΄ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ