2013-10-29 19:12:39
Φωτογραφία για Διατηρήστε το χρώμα των μαλλιών σας με... σοκολάτα
Η διατροφή επηρεάζει την ποιότητα του τριχωτού της κεφαλής

Μπορεί να ξοδεύετε πολλά χρήματα σε κοντίσιονερ, μάσκες περιποίησης και θρέψης και άλλες θεραπείες ενυδάτωσης για τα μαλλιά σας, όμως για να αποκτήσετε πραγματικά λαμπερά και απαλά μαλλιά το μόνο που χρειάζεται είναι να... τρέφεστε με τις κατάλληλες τροφές.

Σύμφωνα με τον Ricardo Vila Nova από το Urban Retreat, ο οποίος μίλησε στη Daily Mail: «Η κακή διατροφή μπορεί να προκαλέσει αδυνάτισμα των τριχών και απώλεια μαλλιών, καθώς επίσης ξηρότητα και υπερβολικό σμήγμα».

Το άγχος και η κακή διατροφή παίζουν καταλυτικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών, και μπορεί να χρειαστούν μέχρι και τέσσερα χρόνια για να επανέλθουν.

Αν τα μαλλιά σας σπάνε συνεχώς πρέπει να φάτε περισσότερο κόκκινο κρέας. «Ο σίδηρος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία των μαλλιών. Τα κάνει πιο δυνατά και τα θρέφει».

Τα λεπτά και άτονα μαλλιά είναι το πρώτο σημάδι ότι η ποσότητα σιδήρου που λαμβάνετε δεν είναι αρκετή.


Φάτε κόκκινο κρέας (μοσχάρι ή αρνί) τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Κι αν είστε χορτοφάγος ρίξτε το στις φακές και το τόφου, που είναι επίσης πολύ καλές πηγές σιδήρου.

Αν τα μαλλιά σας έχουν αρχίσει να γκριζάρουν, φάτε μερικά κομματάκια σοκολάτας.

Η μελανίνη, η χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα των μαλλιών και του δέρματος, ευθύνεται για το πόσο ζωντανό είναι το χρώμα της κόμης σας.

Οι τροφές που ενισχύουν την παρουσία μελανίνης στον οργανισμό σας είναι η μαύρη σοκολάτα, ο σολομός αν θέλετε να έχει πιο απαλά μαλλιά καθώς τα ωμέγα-3 και 6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την υγεία των ριζών, διατηρώντας τες ενυδατωμένες και αυξάνοντας την ελαστικότητα του τριχωτού της κεφαλής.

Φάτε τόνο, σολομό και mackerel μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Τέλος, τα αβοκάντο και τα καρύδια θα δώσουν έξτρα λάμψη στα μαλλιά σας.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ