2013-10-30 00:57:24
Φωτογραφία για Αφιέρωμα στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας 89,5
Από το Γραφείο Τύπου

06:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

09:00 ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Κατερίνα Χουζούρη και αναφέρεται στον πόλεμο και στην ειρήνη στην ανθρώπινη ιστορία, έχει σήμερα θέμα: «Θρησκευτικοί πολεμοι μεταξυ Χριστιανών».Καλεσμένος είναι ο κ. Σταύρος Γιαγκάζογλου, Δρ Θεολογίας και Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας.

10:30 ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα και ασχολείται με τους πρωταγωνιστές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει σήμερα θέμα: «Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Δαμασκηνός».Καλεσμένος είναι ο κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης, Ομότ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών και Υπεύθυνος του Αρχείου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.


11:00 ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Βασίλης Σπυρόπουλος και θέτει στο επίκεντρό της τα σημαντικά γεγονότα πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έχει σήμερα ως θέμα: «Ο ολοκληρωτισμός από θεολογικής και ψυχολογικής πλευράς».Καλεσμένος είναι ο π. Βασίλειος Θερμός, Δρ Θεολογίας και Ψυχίατρος.

12:00 ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΪΤΑΛΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Κώστας Παππάς κι αναφέρεται στον πόλεμο κατά το '40 που προηγήθηκε και στην Κατοχή που ακολούθησε για την χώρα μας, έχει σήμερα θέμα: «Η ηγεσία της Εκκλησίας και η Κατοχή». Καλεσμένος είναι ο κ. Γρηγόρης Ψαλίδας, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

13:00 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Ριζούλης κι ασχολείται με τα πολεμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στην Δυτική κι Ανατολική Ευρώπη, έχει σήμερα θέμα: «Το Ανατολικό Μέτωπο. Μέρος Β΄».

14:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει από το βιβλίο «Φύλλα κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου.

15:00 ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει η Αδαμαντία Μπούρτζινου κι επικεντρώνεται στα ολοκαυτώματα που συνέβησαν κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, έχει σήμερα θέμα: «Μαρτυρικές πόλεις και χωριά στην Ελλάδα - Η καταστροφή του Κομμένου Αρτας».Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτριος Δήμος, Πρόεδρος Κοινότητος Κομμένου Αρτας.

17:00 ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Αντώνης Γιαννακόπουλος κι αναφέρεται στα πολεμικά γεγονότα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που έγιναν στον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα στις περιοχές της Ασίας, της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, έχει σήμερα θέμα:«Επιθετικές επιχειρήσεις των Αμερικανών στον Ειρηνικό. Μέρος Β΄».Καλεσμένος είναι ο κ. Βασίλειος Μαρτζούκος, Ναύαρχος, Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών.

18:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

19:00 Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Η αφιερωματική αυτή εκπομπή του Ρ/Σ, που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, αναφέρεται στους Δημιουργούς (Ευρωπαίους και Έλληνες) και στο έργο τους (ποίηση, λογοτεχνία, μουσική και γενικότερα εικαστική δημιουργία) που εκφράζει το πνεύμα της αντίστασης στον φασισμό και στον ναζισμό. Το θέμα, σήμερα, είναι: «Η αντίσταση στη Βρεττανική λογοτεχνία».Καλεσμένος είναι ο κ. Δημήτρης Ελευθεράκης, συγγραφέας.

21:30 ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ (Ε)

Στη σειρά εκπομπών «Αναγνώσματα», ο Δημήτρης Ριζούλης διαβάζει από το βιβλίο «Φύλλα κατοχής» της Ιωάννας Τσάτσου.

22:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Εκκλησία και Επιστήμη», που παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, έχει σήμερα θέμα: «Η έκρηξη των επιστημονικών ανακαλύψεων, η βιομηχανική επανάσταση, οι αλλαγές που επήλθαν στον κόσμο και η πνευματική στάση της Εκκλησίας. Μέρος Β΄».Καλεσμένος είναι ο κ. Μάριος Μπέγζος, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών.

23:00 ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ 89,5 (Ε)

Η Ερασμία Στυλιανίδου, στο πλαίσιο της Ραδιοφωνικής Βιβλιοθήκης του 89,5, διαβάζει από το βιβλίο «..και εγένετο φως. Κύριλλος και Μεθόδιος - Οι φωτισταί των Σλάβων» του Κώστα Σαρδελή. Εκδόσεις «Αστέρος».

02:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία

και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Οι Αγιοι της Εκκλησίας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ