2013-10-30 03:02:05
Φωτογραφία για Αλ. Τσίπρας: Κοινοβουλευτικός “λιποτάκτης” ο Σαμαράς
Ευθείες βολές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά από τον Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό κοινοβουλευτικό “λιποτάκτη”.

«Πριν από λίγη ώρα κατέθεσα μία ακόμα επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό. Μία από τις πολλές κατατεθειμένες και αναπάντητες ερωτήσεις. Ενάμιση χρόνο τώρα ο πρωθυπουργός απαξιώνει τη βουλή, απαξιώνει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν έρχεται να απαντήσει στις επίκαιρες ερωτήσεις που του καταθέτω και εγώ και άλλοι συνάδελφοι. Τον ίδιο δρόμο ακολουθούν και οι υπουργοί του. Μια σειρά από αιτήματα για προ ημερησίας συζήτηση στη βουλή έχουμε καταθέσει και δεν έχουν ανταποκριθεί. Υποβαθμίζουν την κοινοβουλευτική διαδικασία, συρρικνώνουν τη δημοκρατία, αλλά τούτη την ώρα πρέπει ο πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις
. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα σταματήσει να κρύβεται και να φυγομαχεί. Ελπίζω ότι έστω και τώρα θα έρθει επιτέλους στη βουλή για να υπερασπιστεί τις επιλογές του. Έχει χρέος να το κάνει. Να σταματήσει να είναι κοινοβουλευτικός “λιποτάκτης” και να πάρει πάνω του την ευθύνη των πολιτικών του επιλογών», τόνισε με νόημα.

«Το Μαξίμου θα καλύπτει ως το τέλος τον κ. Βενιζέλο;»

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή επίθεση και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. «Σήμερα στη συνείδηση της πλειοψηφίας του λαού μας, αυτοί που μας οδήγησαν ως εδώ είναι κατηγορούμενοι. Και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ο κ. Βενιζέλος στην πλειοψηφία της συνείδησης των πολιτών ακόμα και σ’ αυτούς που από φόβο ψήφισαν ΠΑΣΟΚ είναι κατηγορούμενος για τα έργα και τις ημέρες του γενικά και ειδικά με τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Κι εδώ είναι ένα ερώτημα. Τι αλήθεια θα κάνει ο κ. Σαμαράς και η ακροδεξιά ομάδα του Μαξίμου με την υπόθεση αυτή; Θα καλύπτει ως το τέλος τον κ. Βενιζέλο, όπως ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος κάλυψε ως το τέλος τον κ. Τσοχατζόπουλο; Θα επιχειρήσουν για ακόμη μια φορά να εμποδίσουν τη βουλή να διερευνήσει ένα σκάνδαλο που δεν έγινε πάρα πολλά χρόνια, αλλά έγινε χθες».

«Κωμωδία αντίστασης στην τρόικα»

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Α. Μέρκελ. Αφού έκανε λόγο για «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα», αναφερόμενος στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποταγή» του κ. Σαμαρά και για «εξευτελιστική συμπεριφορά από την κ. Μέρκελ» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι όλα αυτά συνιστούν το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι πρόβλημα της χώρας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης, αλλά αφορά τη χώρα. Η πλήρης απαξίωση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά είναι ντροπή για τη χώρα, είπε ο κ Τσίπρας.

Ο Αντώνης Σαμαράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι στερείται στόχων και στρατηγικής, ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα. Γιατί να τον πάρουν στα σοβαρά τον κ. Σαμαρά, όταν ομνύει στο μνημόνιο, όταν σε όλους τους τόνους δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν δικαιούται να κινηθεί μονομερώς, αλλά να είναι σε συμφωνία και κατ' υπόδειξη των εταίρων, ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός δεν διεκδικεί μείωση του χρέους, όταν όλος ο κόσμος λέει ότι δεν είναι βιώσιμο, δεν θέλει κόκκινες γραμμές, παρά μόνο λίγη συμπόνοια. Αυτά δημόσια, συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Και κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι πίσω από τις κλειστές πόρτες, το επιχείρημά του δεν είναι πως ο λαός δεν αντέχει, αλλά ζητά να τον λυπηθούν, γιατί θα χάσει την εξουσία και θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτά «τα φαιδρά επιχειρήματα» πώς να τον πάρουν στα σοβαρά και να μην τον εξευτελίζουν, δίνοντάς του πέντε λεπτά στη Σύνοδο Κορυφής, διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

«Μια ανάσα πριν από τη μεγάλη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «μια ανάσα» από τη μεγάλη νίκη, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία είναι μη αναστρέψιμη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να μην φοβούνται την κυβερνητική προπαγάνδα -για την οποία προέβλεψε ότι θα ενταθεί- και, κυρίως, να μην επηρεάζονται από «ιστορίες συνωμοσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, που εκπορεύονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος. Ωστόσο, σημείωσε, η κοινωνία είναι σε κίνηση, που καμία συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει, ούτε και να καταγράψει τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται, την ορμή της κίνησης, καθώς κάθε μέρα η οργή και η αντίσταση φέρουν νέες αλλαγές στους συσχετισμούς. Στο πλαίσιο δε αυτό, κάλεσε οπαδούς και στελέχη να μην δίνουν σημασία στις «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ που αναπαράγονται από τους βαρόνους ΜΜΕ» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επίκειται η ανακοίνωση νέων μέτρων εις βάρος των αδυνάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ