2013-10-30 02:44:10
Φωτογραφία για Ε.Ε.: Η Λευκορωσία συνεχίζει να παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επεκτείνει τις κυρώσεις της προς τη Λευκορωσία κατά 12 μήνες, εξαιτίας των... συνεχιζόμενων φυλακίσεων πολιτικών κρατουμένων, των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της έλλειψης δημοκρατικών και δικαστικών μεταρρυθμίσεων, ανακοινώθηκε την Τρίτη.

Η απόφαση έρχεται ένα μήνα πριν από την προγραμματισμένη συμμετοχή της Λευκορωσίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, ως μία από τις έξι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που επιδιώκουν την ανάπτυξη στενότερων σχέσεων με το Ευρωπαϊκό μπλοκ.

«Δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι, κανένας από αυτούς που έχουν αποφυλακιστεί δεν έχει επανενταχθεί πλήρως στην κοινωνία και ο σεβασμός προς τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τις δημοκρατικές αρχές δεν έχει βελτιωθεί στη Λευκορωσία», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕ.

Οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων –που επηρεάζουν 232 άτομα και 25 φορείς- θα βρίσκεται σε ισχύ μέχρι τον Οκτώβριο του 2014.


Η Λευκορωσία πρόκειται να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής για την Ανατολική Εταιρική Σχέση, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 28 και 29 Νοεμβρίου. Στη Σύνοδο θα συμμετέχουν επίσης η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, η Μολδαβία και η Ουκρανία.

Τον Ιούνιο η ΕΕ ήρε την ταξιδιωτική απαγόρευση του υπουργού Εξωτερικών της Λευκορωσίας, Βλάντιμιρ Μέικι προκειμένου να «διευκολύνει τις διπλωματικές επαφές». Ωστόσο, είναι ακόμα σε ισχύ διάφορες κυρώσεις κατά του ΥΠΕΞ της χώρας και άλλων συναδέλφων του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ