2013-10-30 05:00:12
Φωτογραφία για Τρισδιάστατη απεικόνιση της επιφάνειας του Άρη!
Ο ΕΟΔ (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος, στα αγγλικά ESA – European Space Agency) και οι Γερμανοί ειδικοί στα γραφικά υπολογιστών παρουσίασαν βίντεο, που δείχνει τον Άρη από το ύψος πτήσεις της συσκευής Mars Express.

Το τρισδιάστατο τοπίο σχηματίστηκε πάνω στη βάση των πραγματικών δεδομένων από τη συσκευή και επαναλαμβάνει την αρειανή τοπογραφία με ακρίβεια ρεκόρ.

Για τη δημιουργία του τρισδιάστατου χάρτη οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τις φωτογραφίες που ελήφθησαν από κάμερα εικόνων υψηλής ανάλυσης.

Κατά τη διάρκεια της τροχιακής κίνησής της, η συσκευή Mars Express έβγαζε φωτογραφίες μιας περιοχής από διάφορες οπτικές γωνίες, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο στερεογραφική εικόνα.

Στο 01:02, αλλά και στο 01:10 διακρίνεται το βουνό Όλυμπος στον Άρη που είναι το ψηλότερο βουνό - ηφαίστειο όλων των πλανητών στο Ηλιακό μας Σύστημα. Η κορυφή του αγγίζει τα 26.000 μέτρα, περίπου 3 φορές την κορυφή του Έβερεστ. Σε όλο το Ηλιακό Σύστημα έρχεται δεύτερο σε ύψος μετά το βουνό - ηφαίστειο Rheasilvia, στον αστεροειδή 4 Vesta.
apocalypsejohn logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ