2013-10-30 07:31:57
Φωτογραφία για Κάηκαν ζωντανοί 44 άνθρωποι
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε λεωφορείο όταν προκλήθηκε έκρηξη στο ρεζερβουάρ του, με αποτέλεσμα να... καούν ζωντανοί 44 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, νωρίς σήμερα το πρωί στη νότια Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η φωτιά ξέσπασε μετά την πρόσκρουση του λεωφορείου σε χαντάκι αποχέτευσης εθνικής οδού στην περιοχή Μαχαμπουμπναγκάρ του κρατιδίου Αντρα Πραντές. Το πολυτελές λεωφορείο που ανήκε σε ιδιωτική εταιρία εκτελούσε το δρομολόγιο από την πόλη Χαϊντεραμπάντ στην πόλη Μπανγκαλόρ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι περισσότεροι επιβάτες είχαν αποκοιμηθεί πριν από την πρόσκρουση.

Πέντε από τους 49 επιβαίνοντες, μεταξύ τους ο σοφέρ και ο υπεύθυνος καθαρισμού του λεωφορείου, έσπασαν τα τζάμια και κατάφεραν να βγουν από το όχημα πριν αυτό τυλιχτεί στις φλόγες, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Ο σοφέρ και ο επιστάτης επιχείρησαν να διαφύγουν αλλά η αστυνομία τούς συνέλαβε και τώρα τελούν υπό κράτηση προκειμένου να ανακριθούν, είπε ο εκπρόσωπος τονίζοντας ότι οι άλλοι τρεις διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.


Αυτόπτες μάρτυρες από το γειτονικό χωριό είπαν ότι το λεωφορείο κάηκε ολοσχερώς μέσα σε ελάχιστα λεπτά και τα θύματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο για αναγνώριση.

Το 2011, 131.834 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία στην Ινδία, δηλαδή 15 άνθρωποι κάθε ώρα, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Η κακή ποιότητα του οδικού δικτύου, η ταχύτητα και η επικίνδυνη οδήγηση εξηγούν σε μεγάλο βαθμό το υψηλό ποσοστό των τροχαίων, ενώ τα τροχαία με λεωφορεία στα οποία ο αριθμός των θυμάτων ξεπερνά τα 10 είναι συχνό φαινόμενο. Τον Μάιο, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαίο με λεωφορείο που ήταν ασφυκτικά γεμάτο κόσμο, το οποίο παρέκλινε της πορείας του και έπεσε σε ποτάμι στη βόρεια Ινδία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ