2013-10-30 07:49:29
Φωτογραφία για Αναστηλώθηκε το «γεφύρι του Κουντουριώτη» στη Λήμνο
Με δαπάνη γνωστού ομογενή μουσικοσυνθέτη από την Αυστραλία έγινε η ανακαίνιση του ιστορικού γεφυριού, όπου ύψωσε την... ελληνική σημαία ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά την απελευθέρωση της Λήμνου το 1912.

Η χειρονομία του αυτή εκτιμήθηκε από τις Αρχές της ιδιαίτερης πατρίδας του και είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέψει ενθουσιασμένος, αλλά και συγκινημένος στη Μελβούρνη ο Παντελής Βολάρης.

Κατά το (καθιερωμένο) ταξίδι του στην Ελλάδα μέσα στο πρόγραμμά του ήταν να παραμείνει στην ιδιαίτερη του πατρίδα τη Λήμνο για να παρακολουθήσει τους εορτασμούς της απελευθέρωσης του νησιού στις 8 Οκτωβρίου.

Οι συμπατριώτες του άδραξαν την ευκαιρία για να τιμήσουν, αλλά και να ευχαριστήσουν τον κ. Βολάρη, ο οποίος με πρωτοβουλία του ανακαίνισε το ιστορικό γεφύρι του χωριού του (με δαπάνη της οικογενείας του) ενώ συνέβαλε και στην ανέγερση μνημείου στο παραθαλάσσιο Βουρλίδια (με συνεισφορά ομογενών της Αυστραλίας και της Λήμνου) στο σημείο όπου το 1912 έγινε η απόβαση του απελευθερωτικού στρατού του Παύλου Κουντουριώτη.

Φανερά συγκινημένος ο κ. Βολάρης ευχαρίστησε όλους για την τιμή που του έκαναν και ευχήθηκε πάντα να γιορτάζουν την ημέρα αυτή και να θυμούνται τις θυσίες που έχει υποστεί ο Ελληνικός λαός.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ