2013-10-30 07:47:40
Φωτογραφία για Αυστραλία: Έληξε ο πόλεμος στο Αφγανιστάν
Για την Αυστραλία ο πόλεμος στο Αφγανιστάν τελείωσε. Ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια πόλεμος για τους... Αυστραλούς (διήρκησε δέκα χρόνια) και ο πιο δαπανηρός. Οι νεκροί Αυστραλοί στρατιώτες ανήλθαν στους σαράντα.

Τους Αυστραλούς στρατιώτες που υπηρετούν στο Αφγανιστάν επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός Τόνι 'Αμποτ, συνοδευόμενος μάλιστα και από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, τον υπουργό Άμυνας, David Johnston, και τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό David Hurley.

Στη σχετική εκδήλωση για την υποδοχή του, που οργανώθηκε στο αυστραλιανό στρατόπεδο στην επαρχία Orusgan παρέστη ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτών, αξιωματικών καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών της αφγανικής κυβέρνησης, Omar Daudzai, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλοι Αφγανοί αξιωματούχοι.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αυστραλός πρωθυπουργός είπε ότι η παρουσία των Αυστραλών στρατιωτών στο Αφγανιστάν συνοδεύεται από καλές και κακές στιγμές.


Ως καλές στιγμές χαρακτήρισε την προσφορά και τη θυσία των Αυστραλών στρατιωτών και ως κακές το γεγονός ότι το Αφγανιστάν παραμένει μια επικίνδυνη χώρα.

«Οι Αυστραλοί δεν λαμβάνουν μέρος σε κατακτητικούς πολέμους, αλλά σε πολέμους για την ελευθερία» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το ικανοποιεί το γεγονός ότι η προσφορά τους στη φτωχή επαρχία του Orusgan αναγνωρίζεται και από τους ντόπιους και από την κυβέρνηση του Αφγανιστάν».

Στη συνέχεια τόνισε ότι η χώρα δεν θα ξεχάσει ποτέ τους 40 Αυστραλούς στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Αφγανιστάν, επισημαίνοντας ότι έχτισαν στην επαρχία που βρίσκονταν στην εποπτεία του 166 σχολεία, ιατρικά κέντρα και δρόμους.

Τους Αυστραλούς στρατιώτες και την προσφορά τους εγκωμίασε και ο υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε και ως τους καλύτερους των συμμαχικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα του, γιατί ό,τι έκαναν έβαζαν πρώτους τους Αφγανούς που προσπαθούσαν να βοηθήσουν.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Μπιλ Σόρτεν, απευθυνόμενος στους Αυστραλούς στρατιώτες, τους είπε ότι μας κάνατε περήφανους ως Αυστραλούς και ότι και αν πω ότι θα σας ευχαριστήσω θα είναι λίγο.

Τέλος να προσθέσουμε εδώ ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν επιστρέψει στην Αυστραλία σχεδόν 800 στρατιώτες, ενώ ένας μικρός αριθμός θα παραμείνει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ