2013-10-30 07:47:26
Φωτογραφία για ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΛΑΒΡΟΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας K. Παπούλια, τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο. Το πρωί ο κ. Λαβρόφ θα κηρύξει, μαζί με τον κ. Βενιζέλο, την έναρξη του Συμποσίου «Ο Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος - Ρωσίας».

Το συμπόσιο οργανώνει το Ίδρυμα Ιωάννης Καποδίστριας και το ίδρυμα Αγίου Ανδρέα με αφορμή την επέτειο της σύναψης 185 χρόνων διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθεί το φυσικό αέριο, δηλαδή τα ζητήματα γύρω από τη ΔΕΠΑ και τον αγωγό South Stream, αλλά και ο ΟΣΕ, καθώς μαζί με τον Λαβρόφ στην Αθήνα έρχεται και ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν, επικεφαλής του οργανισμού των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Στις 12:40 ο Ρώσος ΥΠΕΞ θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, μετά τη λήξη της οποίας θα υπάρξουν συνομιλίες των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και υπογραφή διμερών συμφωνιών. Για τις 14:20 έχουν προγραμματιστεί κοινές δηλώσεις των δύο υπουργών, ενώ αργότερα ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ