2013-10-30 09:32:15
Φωτογραφία για ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟΝ ''ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ''
Μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί η βλάβη στον αξονικό τομογράφο στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός επιβεβαίωσε πως ο τομογράφος χάλασε την Παρασκευή, ωστόσο, όπως είπε, «τα μηχανήματα χαλάνε».

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και εξήγησε πως η βλάβη δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί από την εταιρεία και παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό, η οποία θα έχει παραδοθεί μέχρι σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Προανήγγειλε ακόμη ότι σε ένα μήνα το πολύ από σήμερα θα έχει μπει και θα λειτουργεί και ο δεύτερος αξονικός τομογράφος, ο οποίος θα αγοραστεί μέσω του ΕΣΠΑ.

Με χθεσινή ανακοίνωσή της η πενταμελής επιτροπή ΕΙΝΑΠ του νοσοκομείου κατήγγειλε το περιστατικό και υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη άμεσης ριζικής λύσης του προβλήματος με την προμήθεια σύγχρονων αξονικών στον Ευαγγελισμό, με κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού, που να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ασθενών του νοσοκομείου.


«Παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή από τον ΕΟΠΥΥ»

Με αφορμή την επίσχεση παροχής υπηρεσιών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ την οποία ξεκίνησε χθες ο Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ), ο υπουργός Υγείας, αν και παραδέχθηκε ότι ο ΣΕΚ «έχει πάρα πολλά δίκια», προειδοποίησε πως «παρατεταμένη επίσχεση δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

Ανέφερε συγκεκριμένα πως ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να συνεχίσει να έχει σύμβαση με όσους κάνουν επίσχεση, πέραν ενός χρονικού διαστήματος διαμαρτυρίας. «Αν συνεχιστεί αυτό θα σημαίνει ότι μπορούν να υπάρχουν χωρίς να έχουν σχέση με τον ΕΟΠΥΥ», επισήμανε και διεμήνυσε ότι «Ο ΕΟΠΥΥ δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε εκβιασμό τύπου επισχέσεων».

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΡΟΤΑΣΗ BIBLIOLAND
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΡΟΤΑΣΗ BIBLIOLAND
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ