2013-10-30 17:06:05
Φωτογραφία για Μέτρα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους ζητά ο Λ. Αυγενάκης
Αναφορά Αυγενάκη προς Βρούτση

Στη λήψη άμεσων και επιτακτικών μέτρων προστασίας των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους από την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση, διαβιβάζοντας επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή των ΑμεΑ, ζητούν την «να μην υπάρχει κανένας ανασφάλιστος με αναπηρία ή/ και χρόνια πάθηση, και κανένας ανασφάλιστος γονέας με ανήλικο παιδί ή που προστατεύει άτομο με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Παράλληλα η ΕΣΑμεΑ ζητά να αναφερθεί με ρητό και κατηγορηματικό τρόπο ότι τα πάσης φύσεως αναπηρικά επιδόματα που χορηγούνται λόγω του ότι δεν αποτελούν εισόδημα δεν συνυπολογίζονται σε εισοδηματικά κριτήρια.»


Επιπλέον, στην επιστολή ζητείται «να μην κοπεί το ΕΚΑΣ, να μην γίνει καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, συνταξιούχων με αναπηρία και γονέων που προστατεύουν παιδιά με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, εγκεφαλική παράλυση κλπ. από 1/1/201» καθώς και να παραταθεί η χορήγηση της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Ακόμη γίνεται αναφορά στην ανάγκη για «άμεση αξιολόγηση της λειτουργίας του ΚΕΠΑ, των υγειονομικών του επιτροπών και όλου του θεσμού, μετά από τους 26 μήνες λειτουργίας του, από ανεξάρτητη επιτροπή με επιστήμονες κύρους και τη συμμετοχή της ΕΣΑμεΑ, αλλά και στη λήψη μέτρων ώστε ο θεσμός να λειτουργεί δίκαια, αντικειμενικά και επιστημονικά.»

Τέλος, η ΕΣΑμεΑ ζητά να επανέλθει το θέμα του εκτελωνισμού των εγκλωβισμένων αναπηρικών Ι.Χ. από τα τελωνεία της χώρας, καθώς και τη συμμετοχή εκπροσώπου της στο ΔΣ του ΙΚΑ, που πιστοποιεί την αναπηρία και είναι αδιανόητο να μην συμμετέχει ο αντιπροσωπευτικότερος φορέας των ατόμων με αναπηρία στον Οργανισμό. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ