2013-10-30 19:00:09
Φωτογραφία για Κατάσταση ομηρίας !!!
“Η «δικτατορία των αγορών» και το φάντασμα του φασισμού δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπαρκτό τέρας, το οποίο δείχνει τα δόντια του και απειλεί με αφανισμό την Δημοκρατία.”

Ότι και να ειπωθεί, ότι και να λεχθεί, αυτή η τραγική συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, δεν πρόκειται να… «πέσει» μόνη της. Βαδίζει στην «γραμμή» του Πορτογάλου πρωθυπουργού, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος είχε πει πριν λίγο καιρό πως «Ότι και να γίνει, δεν αλλάζουμε πολιτική», λέγοντας ξεκάθαρα ότι το Μνημόνιο θα εφαρμοστεί με κάθε κόστος. Ακόμα κι αν αυτό έχει επιπτώσεις στην Δημοκρατία.

Του Κώστα Καπνίση

Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν κυριολεκτικά απίστευτα πράγματα στην Ελλάδα. Οι συγκυβερνώντες αλληλοϋβρίζονται και ταυτόχρονα υβρίζουν μαζί την αξιωματική αντιπολίτευση με την κοινωνία να παρατηρεί αποσβολωμένη το σόου. Πρόκειται για ένα κακόγουστο σόου τύπου εκπομπών ριάλιτι και άλλων «trash» εκπομπών. Ο βόρβορος των κομμάτων – απομειναριών του χθες, έχει βγει στην επιφάνεια και δηλητηριάζει τις ψυχές του ελληνικού λαού.


Αυτή η κυβέρνηση, αποδεικνύει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι δεν είναι απλώς αποτυχημένη, αλλά επικίνδυνη. Και είναι επικίνδυνη γιατί παρόλο που δεν έχει καμιά συνοχή, συνεχίζει να πορεύεται τον ίδιο δρόμο καταστροφής και ισοπέδωσης της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, γιατί πρέπει να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η εθελόδουλη κυβέρνηση έχει να ασχοληθεί με τα πρόσθετα μέτρα, ύψους δύο δισεκ. ευρώ, τα οποία η τρόικα απαιτεί να εφαρμοστούν μέσα στο 2014.

Βγήκε λοιπόν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, έκανε ένα μπαράζ δηλώσεων, συνεχίζει να προκαλεί, αλλά εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του. Την ίδια στιγμή, για κάποιον που θέλει να εξετάσει το πράγμα λίγο πιο πονηρά, οι δηλώσεις Τζιτζικώστα, έδωσαν το «δικαίωμα» ή ακριβέστερα την καλύτερη δυνατή δικαιολογία να μην εμφανιστούν το τελευταίο τριήμερο και να μην παραστούν στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου. Για άλλη μια φορά δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε η Χρυσή Αυγή, για να καλύψει την επικαιρότητα. Η κυβέρνηση Σαμαρά άλλωστε, προσπαθεί αγωνιωδώς να βρει ένα επικοινωνιακό τέχνασμα, ώστε να μπορέσει να πει το μεγάλο «ΝΑΙ», στα μέτρα της τρόικα.

Την ίδια στιγμή, η Άνγκελα Μέρκελ, στην Γερμανία, προσπαθεί να κάνει το «colpo grosso», ρίχνοντας άδεια δίχτυα στην Ευρώπη, ελπίζοντας ότι θα τα σηκώσει γεμάτα. Σύμφωνα και με την εφημερίδα «Έθνος», η Γερμανίδα καγκελάριος, βλέπει την Ευρώπη σε πλήρη αποσύνθεση με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μην τολμούν να της πουν έστω «καλημέρα», χωρίς την έγκρισή της. Πόσο μάλλον να της αντισταθούν. Σε αυτά τα πλαίσια, η Άνγκελα Μέρκελ, θεωρεί ότι μπορεί να κινήσει τις διαδικασίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Γερμανία να γίνει η απόλυτη κυρίαρχος στην Ευρώπη και με τον «νόμο». Όντας πανίσχυρη και έχοντας υποτάξει τις πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, οι οποίες παριστάνουν ότι κυβερνούν, θα επιχειρήσει να προχωρήσει σε αναθεώρηση των ευρωπαϊκών συνθηκών, στην πλήρη υποταγή δια «ευρωπαϊκού νόμου» των εθνικών προϋπολογισμών της Ευρώπης στο διευθυντήριο των Βρυξελλών και της Φρανκφούρτης, αφαιρώντας και το τελευταίο εργαλείο για ανάκαμψη από τις ευρωπαϊκές οικονομίες. Θα αποφασίζουν για όλα οι Γερμανοί. Τόσο απλό.

Κι αν στην Ευρώπη, αυτά τα ντύνουν κάπως «πολιτισμένα», στην Ελλάδα έχουν καταρρεύσει μέχρι και τα προσχήματα ακολουθώντας ξεδιάντροπα και περνώντας το «μήνυμα» στον ελληνικό λαό ότι «Νόμος είναι το δίκιο της πολυχρονεμένης Μέρκελ». Χειρότερος ευτελισμός, δε θα μπορούσε να υπάρξει για την πάλαι ποτέ Ευρώπη των κοινών οραμάτων, για την Ευρώπη των λαών. Πρόκειται για μια αποδοχή της Ευρώπης της Μέρκελ, του Σόιμπλε, των αγορών και των τραπεζών – ζόμπι, οι οποίες απαιτούν (οποία καπιταλιστική ειρωνεία), να τις συντηρούν οι ευρωπαϊκοί λαοί. Αν αυτή η κατάσταση δεν αλλάξει μέσω των Ευρωεκλογών του 2014, τότε δικαίως κάποιοι εκφράζουν ανοικτά πλέον τον φόβο τους για πλήρη κατάρρευση της Ευρώπης με ανεξέλεγκτες και απρόβλεπτες συνέπειες.

Αυτό που θα γίνει, σύμφωνα με έρευνες που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας, είναι η αντίδραση των ευρωπαϊκών λαών. Η Μέρκελ και οι όμοιοί της το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Για αυτό και προσπαθούν να «περάσουν» και να αρπάξουν τώρα ότι μπορούν από την Ευρώπη. Το κομβικό σημείο, για την συνεννόηση και για την οργανωμένη αντίδραση των ευρωπαϊκών λαών, μπροστά στα σκοτεινά σχέδια της Μέρκελ, τα οποία ξεκάθαρα «μυρίζουν» δεκαετία του 1930, βρίσκεται στα χέρια των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων της Ευρώπης. Η «δικτατορία των αγορών» και το φάντασμα του φασισμού δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά υπαρκτό τέρας, το οποίο δείχνει τα δόντια του και απειλεί με αφανισμό την Δημοκρατία. Ώρα για εκλογή κανονικών πολιτικών κυβερνήσεων, μακριά από τις μαριονέτες paganeli
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ