2013-10-30 22:24:06
Φωτογραφία για Περισσότερες από 450 γυναίκες έχουν εξεταστεί τον μήνα Οκτώβριο
Περισσότερες από 450 γυναίκες έχουν εξεταστεί τον μήνα Οκτώβριο-μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού- από τον Κινητό Μαστογράφο της Περιφέρειας Κρήτης.

H κινητή μονάδα βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Πλ. Ελευθερίας έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, όπου σε συνεργασία με τα γυναικεία σωματεία του Ηρακλείου γίνονται προληπτικές εξετάσεις και παράλληλα επισημαίνεται η σημαντικότητα του τομέα πρόληψης. Μάλιστα σήμερα την κινητή μονάδα επισκέφθηκαν στο πλαίσιο του «μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού» εκπρόσωποι γυναικείων σωματείων και φορέων όπου αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης αλλά και στο έργο που επιτελεί στον τομέα αυτό η Περιφέρεια Κρήτης με τον κινητό μαστογράφο που ‘οργώνει’ πόλεις και χωριά.

Οι «εξορμήσεις» του κινητού μαστογράφου θα συνεχιστούν και όπως ανακοίνωσε σήμερα ο γιατρός και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, το επόμενο χρονικό διάστημα με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, ο κινητός μαστογράφος λόγω της σημαντικής αποστολής που επιτελεί σε επίπεδο πρόληψης πρόκειται να εκσυγχρονιστεί και να ψηφιοποιηθεί.


«Ο κινητός μαστογράφος της Περιφέρειας Κρήτης που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Πλ. Ελευθερίας στο Ηράκλειο προσφέροντας υπηρεσίες υγείας σε γυναικεία σωματεία και συλλόγους, συνεχίζει σταθερά και άοκνα την πορεία του σε όλη την Κρήτη παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στις γυναίκες, δίνοντας προτεραιότητα στις ανασφάλιστες καθώς και στην κατηγορία γυναικών που δεν έχουν κάνει ποτέ μέχρι σήμερα μαστογραφία.», δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «για την επιτυχία της προσπάθειας μας αυτής, έχουμε πολύ καλή συνεργασία με τους φορείς του νησιού, δήμους, νοσοκομεία, πολιτιστικούς συλλόγους σωματεία».

Ο κ. Πιτσούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γιατρούς της κινητής μονάδας μαστογράφου που 5 χρόνια προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους.

«Ο μήνας Οκτώβριος είναι μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού, και σε αυτό το διάστημα, σε ένα μήνα δηλαδή, με την συνεργασία όλων των γυναικείων φορέων-σωματείων της Κρήτης εξετάστηκαν περίπου 450 γυναίκες, και μέχρι τώρα όλες οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές. Επίσης σημαντικό ότι προχωράμε στην ριζική ανανέωση του Μαστογράφου ώστε να γίνει πιο σύγχρονος και πιο βελτιωμένος, ενώ θα υπάρξει και ψηφιοποίηση του» δήλωσε ο κ. Πιτσούλης.

Από την δική της πλευρά η Μαρία Αρχοντουλάκη, Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Ηράκλειο-Candia, αφού ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κρήτης για την διάθεση της μονάδας τόνισε:

«Ο καρκίνος του μαστού προσβάλλει 1 στις 10 γυναίκες. Η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση για την νίκη κατά του καρκίνου του μαστού. Σε αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια Κρήτης επιτελεί σημαντικό έργο με την κινητή μονάδα μαστογραφίας για τις ανάγκες των γυναικών όλης Κρήτης».

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων ν. Ηρακλείου Μαίρη Παχιαδάκη επεσήμανε: «Η Περιφέρεια Κρήτης προσφέρει μεγάλο κοινωνικό έργο γιατί μέσω του Μαστογράφου σώζονται ζωές. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τον κ. Πιτσούλη, που ενεργοποιεί και αφυπνίζει το γυναικείο πληθυσμό ώστε να κάνει αυτή την σημαντική προληπτική εξέταση».

Τέλος η Μαρία Πιτσικάκη Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματικών ν. Ηρακλείου ανέφερε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κρήτης για το δώρο που κάνει στο γυναικείο πληθυσμό του νησιού. Μέχρι σήμερα πάνω από 60 γυναίκες μέλη του συλλόγου μας εξετάστηκαν από τον μαστογράφο της Περιφέρειας». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αναγέννηση- ΠΑΟΚ 0-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αναγέννηση- ΠΑΟΚ 0-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ