2013-10-31 01:33:07
Φωτογραφία για Ήπιος και ο φετεινός χειμώνας (2013-2014) για την χώρα μας
Τις αναλυτικές του εκτιμήσεις για την έκβαση του φετινού χειμώνα στην Ευρώπη δημοσίευσε σήμερα η αμερικάνικη εταιρία προβλέψεων, Accuweather.

Ο χειμώνας στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης θα είναι ήπιος χωρίς παρατεταμένες χιονοπτώσεις ή δριμύ ψύχος.

Στην χώρα μας τα φαινόμενα θα είναι λιγότερα από τον περσινό χειμώνα, ενώ και οι θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε κανονικές για την εποχή επίπεδα. Λιγότερες θα είναι και οι χιονοπτώσεις στους ορεινούς όγκους της χώρας μας.

Όπως επισυμαίνει ο μετεωρολόγος Alex Sosnowski οι μόνες περιοχές που θα έχουν αρκετά φαινόμενα, αλλά κοντά στα μέσα ετήσια επίπεδα, θα είναι η σκανδιναβία και το δυτικό κομμάτι της Ρωσίας. Όλο το υπόλοιπο κομμάτι της Ευρώπης θα έχει φαινόμενα λιγότερα από τα μέσα ετήσια επίπεδα.

Ενδεικτικά κάποια αναμενόμενα ύψη χιονιού για Ευρωπαϊκές πόλεις το διάστημα από Δεκεμβρίο μέχρι Φεβρουάριο.

Ήπιος και ο φετεινός χειμώνας (2013-2014) για την χώρα μας1

Πρόκειται, λοιπόν, για έναν χειμώνα με κύριο χαρακτηριστικό την ατλαντική κυκλοφορία, η οποία φαίνεται πως θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Η παρουσία του αζορικού αντικυκλώνα στην δυτική Ευρώπη φαίνεται πως θα είναι αυτή που θα διακόπτει κατά καιρούς την ατλαντική κυκλοφορία στέλνοντας ψυχρές μάζες στην περιοχή μας, οι οποίες όμως απ΄ότι φαίνεται θα είναι περιορισμένες.

Υπομονή, λοιπόν, για να δούμε την πορεία των προβλέψεων τους επόμενους μήνες.

weather-experts.net
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ