2013-10-31 09:11:11
Φωτογραφία για Διαμάχη γιατρών-Αδωνι για τη φωτογραφία που σοκάρει
Σοκ προκαλεί η φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα ειδικευόμενοι γιατροί του Ευαγγελισμού και αποτυπώνει κατά δήλωσή τους την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο μετά το μπλακ άουτ του αξονικού τομογράφου.

Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου, ο «Ευαγγελισμός» διαθέτει δύο αξονικούς τομογράφους - έναν πεπαλαιωμένο που εδώ και καιρό δεν λειτουργεί και θέλει αντικατάσταση και έναν πιο σύγχρονο 16 τομών, που από την περασμένη Παρασκευή σταμάτησε να λειτουργεί.

Από την πλευρά του πάντως το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αξονικός τομογράφος που χάλασε, λειτουργεί κανονικά από τις 11 το πρωί της Τετάρτης.

Αξιωματούχοι του υπουργείου που κλήθηκαν να σχολιάσουν τη φωτογραφία από τον Ευαγγελισμό, δήλωσαν στο protothema.gr ότι είναι από χθεσινή εφημερία, ότι πλέον ο αξονικός τομογράφος λειτουργεί και πως το οπτικό υλικό δεν δείχνει ασθενείς που περιμένουν να κάνουν αξονική τομογραφία, αλλά ανθρώπους που περιμένουν να εξεταστούν για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται να νοσηλευθούν στο νοσοκομείο.


Οι γιατροί από την πλευρά τους λένε ότι η φωτογραφία δείχνει πώς «οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία, για να βρουν τις απαιτούμενες ειδικότητες (Αττικό -Σισμανόγλειο - Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός - Ιπποκράτειο - Ευαγγελισμός)».

«Ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά, αλήθεια;», αναρωτιούνται στην ανακοίνωσή τους και υπογραμμίζουν: «
Πρέπει να καταλήξει ασθενής μέσα στο ασθενοφόρο καθ' οδόν για αξονική για να αποδοθούν;»

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ότι μέχρι το μεσημέρι θα λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος στον «Ευαγγελισμό», όπως και τελικά έγινε.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε πως ο τομογράφος χάλασε την Παρασκευή, ωστόσο, όπως είπε, «τα μηχανήματα χαλάνε».

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε τέλος συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και εξήγησε πως η βλάβη δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί από την εταιρεία και παραγγέλθηκε η πλακέτα από το εξωτερικό.

πηγή: protothema
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ