2013-10-31 11:36:06
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Αναβολή της πρότασης Εξεταστικής για τον Σκαραμαγκά
«Καθυστέρηση» αποφάσισε να παίξει η Κουμουνδούρου στο θέμα της πρότασης για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των υποβρυχίων και της σχετικής σύμβασης που υπογράφηκε... το 2010 με την εταιρεία Abu Dhabi Mar.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους ηγετικούς κύκλους της αξιωματικής αντιπολίτευσης - και με δεδομένη την αποστασιοποίηση μερίδας του κόμματος από την επιλογή του κ. Τσίπρα να θέσει ζήτημα Εξεταστικής Επιτροπής για ενδεχόμενες ευθύνες του τότε υπουργού Αμυνας, κ. Ευ. Βενιζέλου -, αποφασίστηκε να «παγώσει» το θέμα.

Η διέξοδος εξευρέθη, παρά τις συνεχείς αναφορές του κ. Τσίπρα, μέσω της διασύνδεσης της σχετικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας με την εκκρεμότητα της διεξαγωγής της προ ημερησίας διατέξως συζήτησης για το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, «όσο δεν ορίζεται ημερομηνία για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, δεν πρόκειται να καταθέσουμε την πρόταση για την Εξεταστική».


Πέραν του εσωτερικού μετώπου για το θέμα - δεδομένου ότι μερίδα βουλευτών θεωρεί ότι πρόκειται για τακτικισμό χωρίς πολιτική ουσία - στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι πρέπει να ρίξουν βάρος στην διχογνωμία που διακρίνουν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς στελέχη της πλειοψηφίας αρχίζουν να εκφράζουν την άποψη να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκει μία διέξοδο από το θέμα της Εξεταστικής, με το σκεπτικό ότι το θέμα της ακροδεξιάς μπορεί της προσφέρει περισσότερους «πόντους» στην αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και εκτιμώντας ότι θα είναι προτιμότερο να μην ανοίξει άλλο ένα εσωκομματικό μέτωπο.

Το Βήμα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ