2013-10-31 12:29:06
Φωτογραφία για Δημόσιο: Τέλος η κάρτα barcode για το ωράριο
Τέλος στις κάρτες για τον έλεγχο ωραρίου των υπαλλήλων στο Δημόσιο, έρχεται το σύστημα barcode. Με χθεσινή του εγκύκλιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης ζητεί την απαρέγκλητη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες με την υπενθύμιση ότι οι «κοπανατζήδες», αλλά και οι προϊστάμενοί τους, εφόσον δεν τους ελέγχουν επαρκώς ή στη χειρότερη περίπτωση τους καλύπτουν, τίθενται σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα αυτοδίκαια σε αργία.

Με χθεσινή του εγκύκλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου στις δημόσιες υπηρεσίες

Ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζει στην ίδια εγκύκλιο ότι σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου πρέπει να υπάρχει ενιαίο σύστημα ελέγχου προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας.

Οπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, για να διασφαλιστεί η τήρηση του ωραρίου εργασίας επιβάλλεται η καθιέρωση ενιαίου συστήματος ελέγχου σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου και «για το λόγο αυτό θα πρέπει οι φορείς που δεν διαθέτουν ηλεκτρονικό - ψηφιακό μηχανισμό σήμανσης, να προχωρήσουν άμεσα στην εγκατάστασή του, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον αξιόπιστο σύστημα ελέγχου, και να ενημερώσουν σχετικά την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στη σχετική ηλεκτρονική διεύθυνση»
. Επισημαίνεται δε ότι οι φορείς θα πρέπει να στείλουν τις απαντήσεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] το αργότερο έως και την 8η Νοεμβρίου 2013.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η μη τήρηση του ωραρίου από τον υπάλληλο και η παράλειψη του προϊσταμένου να ελέγχει την τήρησή του είναι πειθαρχικό παράπτωμα το οποίο θέτει τον υπάλληλο αυτοδίκαια σε αργία.

Στόχος του υπουργείου είναι να αναβαθμιστεί ο υπάρχων τρόπος της κάρτας και να εφαρμοστεί σε όλα τα υπουργεία το σύστημα του barcode, το οποίο ήδη εφαρμόζεται στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε κάποια ακόμη από τα υπουργεία.

Πηγή: enet
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ