2013-10-31 12:24:06
Φωτογραφία για Σύλληψη δύο υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. Καρδίτσας για δωροδοκία και εκβίαση
Συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας, 37χρονη και 46χρονος, υπάλληλοι του Ι.Κ.Α. Καρδίτσας, για... τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της εκβίασης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία 50χρονου ιδιοκτήτη οικίας στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, σύμφωνα με την οποία, η 37χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α. στην Καρδίτσα, απαίτησε εκβιαστικά από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, προκειμένου να παραλείψει να βεβαιώσει χρηματικό ποσό 15.000 ευρώ, ως εισφορά για την αποπεράτωση οικοδομικών εργασιών σε οικία του 50χρονου.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, η 37χρονη αφού αρχικά άλλαξε τρεις φορές το σημείο συνάντησης, εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση, με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της και παρέλαβε από τον 50χρονο το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, το οποίο αποτελούσε προκαταβολή. Ακολούθως, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας.


Το προαναφερόμενο αυτοκίνητο και το προσημειωμένο χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε προέκυψε ότι, η 37χρονη ενήργησε για λογαριασμό 46χρονου, επίσης υπαλλήλου της ίδιας Υπηρεσίας, στον οποίο και θα παρέδιδε το προαναφερόμενο χρηματικό ποσό (2.000 ευρώ αρχικά και 1.000 μετέπειτα) για τον ίδιο λόγο (παράλειψη βεβαίωσης ποσού, ως εισφορά υπέρ του Ι.Κ.Α.).

Ο 46χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι, στην Καρδίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.
epoli.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ