2013-10-31 13:41:05
Φωτογραφία για Forbes: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο!
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι «ο πιο ισχυρός άνθρωπος του κόσμου», σύμφωνα με... την κατάταξη του περιοδικού Forbes που δημοσιεύεται κάθε χρόνο.

Ο Πούτιν είναι σύμφωνα με το περιοδικό πιο ισχυρός από τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα επειδή «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία», ενώ ο αμερικανός ομόλογός του φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους».

Είναι η πρώτη φορά που ο Πούτιν βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, ενώ αντίθετα ο Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας καταρρέουσας υπερδύναμης» που όμως «διατηρεί την ζωτικότητά της».

Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ βρέθηκε στην τρίτη θέση του καταλόγου, ενώ ο πάπας Φραγκίσκος στην τέταρτη. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η πιο ισχυρή γυναίκα του κόσμου.

«Αφήστε τους άλλους να το σχολιάσουν», δήλωσε ο Ντίμτρι Πεσκόφ εκπρόσωπος του Πούτιν όταν ρωτήθηκε σχετικά.
imerisia.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ