2013-10-31 15:11:05
Φωτογραφία για Ρέθυμνο: Γιορτάζει τα 30 χρόνια «ζωής» της η Ενόργανη!
Παρουσία της Εθνικής ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής θα γιορτάσει το ερχόμενο Σάββατο το τμήμα Ενόργανης του ΟΚΑ Αρκάδι. Η Ενόργανη Γυμναστική φέτος γιορτάζει την συμπλήρωση 30 χρόνων ζωής στο Ρέθυμνο, υπό τη σκέπη του μεγάλου συλλόγου του ΟΚΑ Αρκάδι.

Ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Αρκάδι έχει ετοιμάσει μια όμορφη γιορτή το Σάββατο στις 18.00 το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό κλειστό γυμναστήριο στου Γάλλου.

Στόχος των διοργανωτών είναι να τιμήσουν την ιστορία τους, αλλά και να αναδείξουν το άθλημα που έχει φέρει πάρα πολλές επιτυχίες και διακρίσεις στον Ρεθυμνιώτικο αθλητισμό, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει με την έλλειψη αθλητικών υποδομών. Η παρουσία των μελών της Εθνικής μας ομάδας Ενόργανης Γυμναστικής αποτελεί μία μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο, αφού αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στα δεδομένα της Κρήτης. Να έρθει δηλαδή σύσσωμη η Εθνική ομάδα σε μία εκδήλωση.


Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί επίδειξη από την Ελληνική εθνική ομάδα το Σαββάτο 2/11/2013 στις 18.00 στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο Ρεθύμνου.

Σε αυτή την επίδειξη θα συμμετάσχουν οι:

Βλάσης Μάρας (2 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, και 6 φορές πρωταθλητής Ευρώπης).

Λευτέρης Κοσμίδης (Παγκόσμιος Πρωταθλητή, Πρωταθλητής Ευρώπης).

Βασιλική Μιλούση (Πρωταθλήτρια Ευρώπης, 1η στην Παγκόσμια Κατάταξη για το 2013 στην δοκό ισορροπίας).

Λευτέρης Πετρουνιάς (Πρωταθλητής Ευρώπης, 1ος στην Παγκόσμια Κατάταξη για το 2013 στους Κρίκους).

Οι πρωταθλητές Ελλάδος και μέλη της ελληνικής εθνικής ομάδας, με συμμετοχές σε μεσογειακούς αγώνες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, και ολυμπιάδες νέων.

Χρήστος Λιμπαντοβνός

Δημήτρης Μαρκούσης

Σταύρος Κέκελος

Γιώργος Χατζηευσταθίου

Κώστας Κωνσταντινίδης

Νίκος Ηλιόπουλος

Οι αθλητές του ΟΚΑ Αρκάδι πρωταθλητές Ελλάδος στην κατηγορία παίδων,

Γιώργος Προβιάς

Ανδρέας Σταυρουλάκης

Καθώς και μικρότεροι αθλητές και αθλήτριες από τα τμήματα του συλλόγου.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΑ ΑΡΚΑΔΙ

Πολύ σημαντική για τον σύλλογο όμως είναι και η βράβευση ανθρώπων που αποτελούν την ζωντανή ιστορία του συλλόγου.

Όποιος δεν ξεχνάει το παρελθόν έχει σίγουρα και μέλλον και στο τμήμα Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι χωρίς το δικό τους μεράκι και την συμβολή τους, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Έτσι η διοίκηση του ΟΚΑ Αρκάδι αποφάσισε να βραβεύσει τους τέσσερις ανθρώπους που συνέβαλλαν τα μέγιστα για την ίδρυση του τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής το 1983. Το Σάββατο λοιπόν θα βραβευτούν ο ιδρυτής και πρώτος προπονητής του τμήματος, Σπύρος Ελευθερόγλου, ο τότε προέδρου του ΟΚΑ Αρκάδι Μανόλης Μουρτζανός, ο έφορος του τμήματος Μανόλης Παπυράκης και ο Γυμνασιάρχης του 2ου Γυμνασίου Χρήστος Μακρής, που παραχώρησε το γυμναστήριο για να στεγαστεί η Ενόργανη Γυμναστική.

Ακόμη ο ΟΚΑ Αρκάδι θα βραβεύσει τους τρεις εφόρους του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής από το 1983 μέχρι σήμερα, όπου εκτός από τον Μανόλη Παπυράκη, θητεία έχουν κάνει οι Αντώνης Πολιουδάκης (πρώην πρόεδρος) και Μιχάλης Τζωρτζινάκης. Τέλος, θα βραβευτούν ακόμη οι τρεις γυμναστές που πρωτοξεκίνησαν να δουλεύουν στο τμήμα, στελεχώνοντας τον Σπύρο Ελευθερόγλου, οι Κώστας Γαλανός, Γιάννης Λυρώνης και Αποστόλης Σανιδάς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ Α. ΠΟΛΙΟΥΔΑΚΗ, ΠΡΟΒΙΑ

Στα 30 χρόνια ύπαρξης του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι καταλυτικό ρόλο έχουν παίξει δύο άνθρωποι, οι οποίοι έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλήματος. Ο λόγος στον πρώην πρόεδρο του συλλόγου, Αντώνη Πολιουδάκη, ο οποίος ξεκίνησε να συμμετέχει ως γονέας στον σύλλογο, να αναδεικνύεται έφορος του τμήματος και εν συνεχεία πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι. Ο Αντώνης Πολιουδάκης αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής το 1997, επί χρόνια διετέλεσε Αντιπρόεδρος της ΕΓΟ, αναπληρωματικό και τακτικό μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Πολύ σημαντική η συνεισφορά στο άθλημα και από το Νίκο Προβιά, ο οποίος ξεκίνησε από αθλητής, έγινε προπονητής και τώρα είναι διεθνής Κριτής του αθλήματος και πρόεδρος Ελλήνων Κριτών Ενόργανης Γυμναστικής.

ΑΛΕΞΑΚΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Περισσότερα για την εκδήλωση του Σαββάτου ειπώθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Macaris. Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο πρόεδρος του ΟΚΑ Αρκάδι Νίκος Αλεξάκης, ο οποίος τόνισε,

«Καταρχήν θα ήθελα να σας καλωσορίσω στην παρουσίαση της εορταστικής εκδήλωσης των 30 χρόνων της Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι. Πρόκειται για το τμήμα από όπου έχουν περάσει σχεδόν όλα τα παιδιά της πόλης του Ρεθύμνου. Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια ζωής του τμήματος, το οποίο έχει καταφέρει να είναι εδώ παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε λόγω των αθλητικών υποδομών. Μέχρι και πριν από επτά χρόνια η Ενόργανη Γυμναστική του ΟΚΑ Αρκάδι στεγαζόταν στον χώρο του γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου, ο οποίος αποδείχθηκε μικρός και τα τελευταία 7 χρόνια έχει «μετακομίσει» στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο στου Γάλλου. Το ερχόμενο Σάββατο 2 Νοεμβρίου είναι η γιορτή μας, παρουσία της Εθνικής ομάδας και καλώ όλους όσους αγαπούν το άθλημα να βρεθούν στο Πανεπιστημιακό γυμναστήριο στις 18.00 το απόγευμα. Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω όλους αυτούς που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και ειδικότερα τους γονείς, οι οποίοι μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο τμήμα, όλα αυτά τα χρόνια».

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΚΗΣ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο έφορος της Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι, Μιχάλης Τζωρτζινάκης. «Φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια ζωής του τμήματος Ενόργανης Γυμναστικής του ΟΚΑ Αρκάδι και ο σύλλογος σε αυτή την γιορτή θέλει να τιμήσει αυτούς που ίδρυσαν το τμήμα, το οποίο αποτελείται από 150 παιδιά. Παρουσία της Εθνικής μας ομάδας της Ενόργανης Γυμναστικής, θεωρούμε πως είναι χρέος μας να τιμηθούν άνθρωποι που έχουν συμβάλλει σημαντικά στην ύπαρξη του τμήματος όλα αυτά τα χρόνια. Στην εκδήλωση του επόμενου Σαββάτου θα βραβεύσουμε τους Σπύρο Ελευθερόγλου, Μανόλη Μουρτζανό, Μανόλη Παπυράκη, Χρήστο Μακρή, που αποτέλεσαν ουσιαστικά την αρχή της Ενόργανης στο Ρέθυμνο. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο θέλουμε να κάνουμε ακόμη πιο γνωστό το άθλημα της Ενόργανης στο ευρύ κοινό, αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη , αναδεικνύοντας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ενόργανη στο Ρέθυμνο και αφορά τις αθλητικές υποδομές».

ΠΡΟΒΙΑΣ: ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΡΓΑΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Πρόεδρος Κριτών Ελλάδας στην Ενόργανη Γυμναστική, διεθνής Κριτής και μέλος του ΟΚΑ Αρκάδι, Νίκος Προβιάς. «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την παρουσία της Εθνικής μας ομάδα της Ενόργανης Γυμναστικής, που για πρώτη φορά θα έρθει σύσσωμη στην Κρήτη και στο Ρέθυμνο. Είναι πολύ σημαντικό που όλα τα στελέχη της Εθνικής μας ομάδας θα έρθουν στο Ρέθυμνο. Αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου σε Παγκόσμιο επίπεδο, όπως ο Βλάσης Μάρας, ο Λευτέρης Κοσμίδης, η Βασιλική Μιλούση, ο Λευτέρης Πετρουνιάς θα βρεθούν στην γιορτή της Ενόργανης Γυμναστικής του Ρεθύμνου. Ο μόνος που θα λείψει θα είναι ο Βασίλης Τσολακίδης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι στηρίζουν αυτή την προσπάθεια ως χορηγοί, με την συμβολή τους να είναι πολύ σημαντική. Ευχαριστούμε πολύ τους Γιάννη Πεσδεμιώτη, Βασίλη Μανουσάκη, παλιούς αθλητές, τους νυν αθλητές και τους γονείς τους».

Στη συνέντευξη ακόμη παραβρέθηκαν το μέλος του ΟΚΑ Αρκάδι Σταύρος Γαλερός και η προπονήτρια στις Ακαδημίες της Ενόργανης του συλλόγου Λιάνα Γεωργοπούλου.
goodnet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ