2013-10-31 20:13:06
Φωτογραφία για Γ. Καμίνης στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Το ξερίζωμα της ακροδεξιάς απειλής είναι πιο δύσκολο απ´ όσο κάποιοι νομίζουν
Την ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης του πολιτικού φαινομένου της ρατσιστικής απειλής και του λαϊκίστικου εθνικισμού στην Ευρώπη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σε ομιλία του στην 25η Σύνοδο του Κογκρέσου των Πόλεων και των Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, ως επίσημος προσκεκλημένος, στην ομιλία του τόνισε ότι το ξερίζωμα του ακροδεξιού εξτρεμισμού, όσο συνεχίζεται ο κοινωνικός αποκλεισμός και η απονομιμοποίηση του πολιτικού συστήματος, δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε γρήγορη υπόθεση.

"Η δικτύωση των τοπικών κοινωνιών, των δήμων και των πόλεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό ή και διεθνές επίπεδο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για την ενίσχυση μιας πραγματικής αλληλεγγύης και ειρηνικής συνύπαρξης των λαών, για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου διαλόγου στην αναζήτηση λύσεων στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για μια Ευρώπη στην οποία η δημοκρατία και το κράτος δικαίου να μην απειλούνται από καμιάς μορφής εξτρεμισμό", τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.


Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Στρασβούργο, ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τον Επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. Νιλς Μούιζνιεκς.

Ο κ. Μούιζνιεκς ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τη νέα πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται μετά τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής και τις ρυθμίσεις για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, τα οποία εμπλέκονται σε εγκληματικές δραστηρίοτητες. Ο Επίτροπος εξέφρασε στον κ. Καμίνη τη συμπαράστασή του στο έργο της δημοτικής αρχής της Αθήνας, τόσο στο πεδίο της κοινωνικής συνοχής, όσο και στην αποφασιστικότητα στο ζήτημα της αντιμετώπισης του ακροδεξιού εξτρεμισμού.

Με δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, τόνισε ότι η μάχη για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής και ξενοφοβίας βίας δεν θα κριθεί μόνο στο πεδίο της δικαστικής της αντιμετώπισης αλλά κυρίως στις πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Τον κ. Καμίνη στην 25η Σύνοδο του Κογκρέσου των Πόλεων και των Περιφερειών του Συμβουλίου της Ευρώπης, συνόδευε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, κ. Φώτης Προβατάς.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Άρθουρ Σοπενχάουερ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Άρθουρ Σοπενχάουερ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ