2013-10-31 20:38:05
Φωτογραφία για Δραβίλλας: Δεν γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών
Αρνήθηκε ότι επί των ημερών του γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών, ο διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Δραβίλλας δέχτηκε ερώτηση από τον κ. Κασιδιάρη για τις παρακολουθήσεις βουλευτών απαντώντας έμμεσα και στις υπόνοιες που υπήρχαν περί παρακολουθήσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη ο διοικητής της ΕΥΠ τόνισε ότι ο εξοπλισμός της ΕΥΠ δεν καταγράφει συνομιλίες αλλά κάνει μία αποτύπωση των κλήσεων ενώ διέψευσε την ύπαρξη της περίφημης «βαλίτσας παρακολουθήσεων» και φέρεται να έκανε λόγο για ένα όχημα, τζιπ, που λειτουργεί ως ραδιογωνιόμετρο και εντοπίζει το σήμα. Ο διοικητής της ΕΥΠ πάντως φέρεται να άφησε να εννοηθεί ότι οι συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς προκύπτουν από τους παρόχους σε συνεργασία με τις εκάστοτε εισαγγελικές αρχές που δίνουν εντολή άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.


Νωρίτερα, η συνεδρίαση της επιτροπής ξεκίνησε με ένταση όταν ο διοικητής της ΕΥΠ προσήλθε στη συνεδρίαση συνοδευόμενος από τρεις συνεργάτες του και όταν οι βουλευτές θέλησαν να πληροφορηθούν την ταυτότητά τους, ο κ. Δραβίλλας αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους επικαλούμενος το απόρρητο. Η στάση αυτή εξόργισε τους βουλευτές , προκαλώντας την αντίδραση κυρίως του Απόστολου Κακλαμάνη και της Λιάνας Κανέλλη η οποία μάλιστα μετά από τις εξελίξεις είπε ότι η ίδια δεν δεσμεύεται από το απόρρητο.

Το γραφείο Τύπου της Βουλής έδωσε διευκρινήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα σημειώνοντας πως: «Τα πρόσωπα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ στο Μέγαρο της Βουλής για την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προσήλθαν στο κτίριο μαζί με τον κ. Δραβίλλα, επιδεικνύοντας στη φρουρά τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς, έφτασαν μέχρι την αίθουσα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών».
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σαουδική αυτοκτονία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σαουδική αυτοκτονία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ